Hän on miljonääri-Annikki: ”Olen testamentannut omaisuuteni köyhille!”

Annikki Ruohomäki on opettaja ja opinto-ohjaaja, ja eläkkeellä. No, ainakin periaatteessa. Nykyään työpäivät venyvät nimittäin melkoisiksi, ja työpäiviä viikossa on seitsemän. Aamuisin Annikki lähtee toimistolleen ennen kymmentä, ja palaa kotiinsa nukkumaan usein vasta puolenyön paikkeilla. Työpäivän täyttävät velvollisuuksista – 72-vuotias omistaa kymmenittäin asuntoja, joita hän vuokraa.

Nyt Annikki kertoo tarinansa Reija Kokkolan kirjoittamassa ja Kari Pekosen kuvittamassa jutussa Hymyn painetussa lehdessä ja myös näköislehdessä.

–  Olen lähtöisin köyhistä oloista. Silti meillä oli aina tapana lahjoittaa vielä köyhemmille. Jokainen voi auttaa edes hieman muita. Meistä oli ihanaa, kun saimme tehdä pieniä lahjoituksia. Vaikka minulle on kertynyt omaisuutta ja varallisuutta, en koe, että minun pitäisi käyttää niitä itseeni, Annikki sanoo.

Sitä hän ei todellakaan tee. Annikki elää hyvin nuukasti. Vaatteet hän ostaa kirpputoreilta tai hankkii kierrätyksestä. Omaan kotiinsa hän ei ole hankkinut luksusta tai muuta ylellisyyttä. Ruoat hän ostaa Lidlistä mahdollisimman halvalla tai käy myöhään illalla hakemassa alennustuotteita, joita kaupat tarjoavat päivän päätteeksi.

Hän on myös testamentannut koko omaisuutensa Plan International Suomi -järjestölle. Ei hän asiaa kummemmin pohtinut, mutta Plan valikoitui osittain sen takia, että järjestön toiminta on läpinäkyvää ja pitkäjänteistä.

–  Planilla on moninkertainen tarkistussysteemi kir­janpidossa, myös muualla kuin Suomessa. Tietenkin osa lahjoitusrahasta menee järjestön toiminnan pyörittämiseen, kuten palkkoihin. Ne eivät ole kuitenkaan ylimitoitettuja Planissa, Annikki toteaa mielenkiintoisessa jutussa. Lue se vaikkapa näköislehdestämme.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: miljonääri, Annikki Ruohomäki

Kommentit

Oma kommentti