Hän on Suomen vihatuin sotasankari!

Oskar LindgrenHymy-lehden supersuositussa Sotasankarit-sarjassa marraskuun numerossa tutustutaan eversti S.O. Lindgreniin, joka oli moninkertainen ammunnan maailmanmestari ja peloton taistelija.

Samalla hän oli kovuudessaan epäinhimillinen, ja se koitui hänen tuhokseen.

-Eräs Lindgrenistä mieleeni jäänyt tapaus oli sotavangin ampuminen takaapäin taitoammunnan tapaan. Toinen vangeista sai pitää henkensä, koska oli parturi, muistelee Lindgrenin lähettialiupseerina toiminut Olavi Liisanantti esimiestään kirjoittamassaan kirjassa.

-Erään kerran hän määräsi juuri saapuneet täydennysmiehet näyttämään siittimensä siisteystarkastuksessa. Yhdeltä mieheltä löytyi rasvarengas, jonka vuoksi minua rangaistiin kolmen vuorokauden arestilla.

Omituisuudet Lindgrenin kohdalla eivät jääneet tähän, niitä piisasi – paljon. Ja myös sodan jälkeen. Eversti muun muassa yhdytti vuokramailleen eksyneen metsästäjän, jota alkoi syyttää salametsästyksestä. Aseella uhaten hän kävelytti tätä housut nilkoissa.

Lopulta kaikki päättyi Lindgrenin tekemään itsemurhaan. Lue erittäin mielenkiintoinen artikkeli marraskuun Hymystä.

Teksti:Hymyn toimitus
Avainsanat: S.O. Lindgren, Olavi Liisanantti

Kommentit

Just niin. Ja siellä KKO;ssa aaivat sotasyyllisetkin ansionsa mukaan. Kyllä KKO tietää ja tuolloin tiesi varsinkin.

Juu sodissa tapahtuu ihmeellisiä asioita ja nämä kaikenmaailman pervot ja sadistit ottavat niistä kaiken ilon irti. Hyi saatana!

Ottakaas sivarit nyt huomioon, että S.O.:n väitetty rikos tutkittiin sotaylioikeudessa ja Korkeimmassa oikeudessa ja mies vapautettiin.
Sodassa tapahtuu ihmeellisiä asioita ja kaikki on mahdollista kun Isänmaata puolustetaan.

Täydellinen hullu. Ei siinä sotasankaruus paljon paina, ampui viatonta omaa miestä vatsaan ja sitten päähän sekä esti leskeneläkkeen jne.

Siinä olisi nykyajan ”internet warriorit ” ihmeissään.

Oma kommentti