Hautakorvet ovat taistelleet vakuutusyhtiön kanssa jo 25 vuotta: Nälkälakossakin päiväkausia!

Marketta ja Jari Hautakorven riitely vakuutusyhtiöitä vastaan huipentui kahdeksan päivän nälkälakkoon vakuutusyhtiö Turvan edessä. Lopulta tämän kaiken yhdessä tekevän taisteluparin oli luovuttava nälkä­lakosta huonontuneen terveytensä vuoksi. Mutta taistelu jatkuu.

Asiasta voi nyt lukea pariskunnan haastattelun painetusta Hymystä. Sen on sinne kirjoittanut Lasse Tuorila ja kuvannut Mika Kanerva.

Marketta ja Jari Hautakorven taistelu alkoi Marketan autokolarista Tampereella vuonna 1993. Takaa tullut auto törmäsi vauhdilla Marketan autoon ja hän sai pahan retkahdusvamman.

Hautakorpien mukaan kyse on siitä, onko Marketta Hautakorpi työkyvytön vai ei. Hovioikeuden päätöksessä vuonna 2000 hänet todettiin työkyvyttömäksi, mutta Turvan lausunnon mukaan hän on työkykyinen.

Papereita on käännelty ja väännelty eri oikeusasteissa. Kiistan peruskysymys on siinä, että työmatkalla tapahtuneessa onnettomuudessa on olemassa kaksi eri vakuutusta. Marketan saama hovioikeuden päätös koskee liikennevakuutusta, josta hänen asianajajansa haki työkyvyttömyyseläkkeen 15 prosentin osuutta ja jota vakuutusyhtiö Pohjola maksaa nyt oikeusprosessien jälkeen.

85 prosenttia työkyvyttömyyseläkkeestä haettiin työnantajan tapaturmavakuutuksen perusteella vakuutusyhtiö Turvasta. Kiista 85 prosentista on jatkunut nälkälakkoon saakka ja jatkuu edelleen. Marketta sanoo, että asia on kolmatta kertaa vireillä vakuutusoikeudessa. Hautakorvet ovat tehneet myös kantelun oikeusasiavaltuutetulle.

– Meillä on kirjalliset todisteet siitä, että kysymys on Pohjolan ja Turvan keskinäisestä konkeloinnista, jotta vältyttäisiin korvauksen maksulta, vakuuttaa Marketta, jonka elämä on jatkuvaa taistelua autokolarissa tulleen niskan retkahdusvamman aiheuttamaa kipua vastaan.

Taisto ajoi parin nälkälakkoon. Hautakorvet saivat pahoja siitä pahoja oireita. Vesikään ei mennyt loppuvaiheessa kunnolla alas. Marketta joutui kaksinkertaistamaan voimakkaiden särkylääkkeidensä annostuksen jo toisena lakkopäivänä. Siksi hän sai sydänoireita ja joutui lopulta turvautumaan hoitoon. Jari selvisi ihmeen hyvin kymmenen päivän poissaolostaan dialyysihoidoista, vaikka hän nykyään käy niissä kaksi kertaa viikossa.

Lue juttu painetusta lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jari Hautakorpi, Marketta Hautakorpi, nälkälakko

Kommentit

Oma kommentti