Helsingin poliisilla lohduton yö – pitäisikö nämä pistää mielestäsi linnaan kaikki?

Helsingin poliisilla on ollut melkoisen lohduton yö – peräti kymmenen rattijuoppoa jäi kiinni. Poliisitiedote on surullista luettavaa.

Poliisi sai muun muassa tiedon, että Mikonkadulla on käynnissä olevan auton kuljettajan paikalla sammunut mies. Partion saapuessa paikalle kuljettajan oven ikkuna oli auki ja autossa pauhasi musiikki. Poliisi herätti miehen. 33-vuotias mies puhalsi nolla promillea, mutta huumausainepikatestin tulos oli positiivinen.

Partio pysäytti Itäväylällä puoli kahden aikaan yöllä henkilöauton, jota kuljetti 30-vuotias mies. Mies puhalsi 3,15 promillea.

Suutarilassa juoppo kaahaili neljänkympin alueella yli satasta ja oli törmätä vaikka mihin, muun muassa pyöräilijään. 38-vuotias oli epäillysti kähveltänyt auton, hänellä ei ollut voimassa olevaa korttia ja hän ajoi huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Onneksi kehenkään ei osunut.

Tässä vain osa yön saldosta. Näitä lukiessa miettii, että olenko minä seuraava, joka osuu rattijuopon alle, tai läheiseni, joka vammautuu tai kuolee. Miksi ihmiset eivät välitä kännissä ajaessaan edes muista? Helposti sitä ajattelee, että pitäisikö rattijuopumuksesta aina tuomita kiinteästi linnaa. Olisivatpahan ainakin poissa liikenteestä jonkin aikaa.

Näin ainakin miettii muuan Facebookin vanhempainryhmässä käydyssä keskustelussa. Ja saa paljon peukkuja ajatukselleen.

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, Rattijuoppo

Kommentit

Oma kommentti