Helsinkiläinen julkkisparturi Bror Bäckström, 81, ei jää ikinä eläkkeelle: Kuuluisin asiakkaani oli Marlon Brando

Parturimestari Bror Bäckström on alansa legenda, jonka salongin tuolille ovat istuneet niin kotimaiset kuin maailman tähdet.

Nyt hän kertoo elämästään Hymyn painetussa lehdessä Juha Veli Jokisen jutussa.

– Parturin ammatti oli ainoa vaihtoehto, pääsin 16-vuotiaana Helsingin kähertäjäkouluun ja 19-vuo­tiaana olin valmis. Vaimoni olin tavannut jo lapsena ja avioliitto oli myös yrittäjäliitto. Työ hiusten parissa ei ole oikein työltä tuntunutkaan, kun saan olla ihmisten parissa, Kaskisissa syntynyt Bror kertoo lehdessä.

Hän oli ensimmäinen, joka älysi mannermaiseen tapaan nimittää parturiliikkeensä salongiksi, Salon Bror Bäckström oli aikansa ja alansa hittituote. Maine kiiri taitavasta ja kuuntelevasta, mutta salaisuudet itsellään pitävästä taitajasta. Tv-kasvot miehittivät parturin tuolit Tauno Palosta Spede Pasaseen ja Kari Suomalaiseen. Myös politiikan huippunimet, kuten Harri Holkeri ja Paavo Lipponen olivat ja ovat vakioasiakkaita.

Elokuvamaailman kuuluisin asiakas mestarin tuolissa oli Marlon Brando, joka saapui Suomeen UNICEF-hyväntekeväisyysgaalaan.

– Brando saapui Suomeen Pariisista ja oli kovin väsynyt, käsittääkseni hän nukkui Palace-hotellissaan kaiken ylimääräisen ajan, Bäckström muistelee maailmantähteä, jonka hän kampasi ja laittoi esiintymiskuntoon.

Myös Jugoslavian johtaja Josip Tito ja Neuvostoliiton pääministeri Aleksei Kosygin istuivat aikoinaan Bäckströmin tuoliin.

– Presidentinlinnasta soitettiin, että valtiovieraat tarvitsevat parran ajajaa ja sain työtehtävän Linnan toiletin yhteyteen rakennettuun tilaan, missä ajoin arvovieraiden parrat.

Lue lehdestä lisää muisteloja.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Aleksei Kosygin, Bror Bäckström, Harri Holkeri, Josip Tito, Marlon Brando, Paavo Lipponen, parturi

Kommentit

Oma kommentti