Henna Kalinainen odottaa ulosottovelkojen vanhentumista: ”Käytännössä ei kannata palata töihin”

Viihteen moniottelija Henna Kalinainen paljastaa olleensa jo 13 vuotta ulosoton asiakas. Blogissaan Henna kertoo missä syy piilee:

-En ole velkaantunut lisää vuosiin, vaan kaikki samat vanhat laskut seilaavat perinnästä takaisin ulosottoon ja lopulta ulosotosta takaisin perintään ja niin edelleen. (…) Vuosia en välittänyt mistään mitään.

Luottotiedottomuus on aiheuttanut paljon pulmia.

-En saa mieheni kanssa yhteistä asuntolainaa, vaikka rahkeet muuten riittäisivät hyvään yhteiseen lainaan taloudellisesti. En saa lapselleni vakuutusta, enkä koirallenikaan. En saa luottokorttia tai aloitettua rahastosijoittamista pahan päivän varalle.

Henna arvostelee ulosoton suojaosuuden pienuutta. Homma ei ole kovin kannustava työntekoa ajatellen.

Hänen veloilleen käy viimeistään kahden vuoden jälkeen niin, että ne käytännössä vanhenevat. Silloin Henna on ollut ulosoton asiakas 15 vuotta.

-Tämän jälkeen jäljelle jää vain pienen pieni summa, minkä voi sitten hoitaa surutta pois ja pääsee taas kunnon kansalaiseksi, Henna summaa.

-Eli tilanteessani on vähän kurjaa sanoa näin, mutta käytännössä minun ei kannata palata töihin tai tehdä mitään muutaman sadan euron takia kuukaudessa, kun erotuskin on niin pieni hoitorahaan verrattuna. minun kannattaa odottaa tuota velkojen vanhenemista, Henna kirjoittaa blogissaan.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Henna Kalinainen, ulosotto, velat

Kommentit

Ei kyllä kalinaisella nyt rahkeet riitä minkäänlaiseen lainaan

Kunnon kansalaiseksi pääsee sillä, ettei viitsi yrittää hoitaa edes osaa veloistaan ?

Oma kommentti