Henri, 23, voi heittää naisille tosissaan baaritiskillä: Olen hävittäjälentäjä!

Henri Mikkola, 23, haaveili aina lentäjän töistä. Tällä hetkellä kadetin tarkkaa sauvakättä tottelee Ilmavoimien harjoitushävittäjä Hawk, mutta tulevaisuudessa alla voi jo olla ilmojen Ferrari, Suomen Ilmavoimien ykköstykki, Hornet.

Henri kertoo elämästään ja koulutuksestaan Hymy-lehden laajassa artikkelissa painetussa lehdessä. Henrin työkaluna on tässä vaiheessa Sveitsistä ostettu harjoitushävittäjä, joka on modernisoitu Suomessa. Siinä on muun muassa nykyaikainen heijastusnäyttö (HUD), joka pistää koneen arvot näkymään ohjaamon lasikuomussa. Hawkilla viiletetään 800 kilometria tunnissa ja G-voimat riepottavat kroppaa kuin räsynukkea.

-Kyllähän se ensimmäinen yksinlento oli unelmien täyttymys, mies puntaroi.

Lentosotakoulun laivueen komentaja, everstiluutnantti Jussi Virtanen puolestaan valottaa Hymylle, että koulutusohjelmassa pyritään opettamaan mahdollisimman paljon taitoja jo halvemmalla koneella. Ensin Vinkalla, sitten Hawkilla. Hornetien lentotuntien hinta on moninkertainen Hawkiin verrattuna.

Lentäjäoppilaita ei Lentosotakoulussa rasiteta turhalla pokkuroinnilla. Opettajana voi olla eversti, mutta tiukoissa kaarteissa ei ole aikaa herroitella, ja joskus kirotaankin.

-Totta kai haaveilen Hornetista, Henri myöntää haastattelussa. Lisää Henrin mielenkiintoisesta elämästä painetussa lehdessä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Henri Mikkola, hävittäjä, Hornet, Hawk, Jussi Virtanen

Kommentit

Oma kommentti