Hjallis Harkimo suomii suomalaista korruptiota, nimityksiä ja hallintoneuvostopaikkoja: ”Oletteko nähneet yhtään ABC:ta huonolla liikepaikalla?”

Hymyssä ja Hymy.fissä kirjoittava Hjallis Harkimo puhuu nyt suomalaisesta korruptiosta, joka on erilaista kuin vaikkapa Etelä-Euroopassa.

-Maailmalla korruptio on mustavalkoista. Meillä liikutaan harmaalla alueella. Verkostot osaavat ja toimivat. Maan tapa, sanotaan, hän sanoo.

Hjalliksen mukaan korruptio on rakenteissa. Poliittiset virkanimitykset eivät lopu, vaikka vuorotellen jokainen puolue niin lupailee. Tuorein ilmiö on uusien sote-alueiden huippupalkatut johtopaikat, jonne poliitikot tai jäsenkirjavirkamiehet rynnistävät joukolla.

-Poliitikot istuvat alueel­listen osuuskauppojen­ hallintoneuvostossa. Miksi? Kokouspalkkiot voivat olla useita kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Esimerkiksi HOK-Elannon hallintoneuvoston puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat saavat 40–50 000 euron vuosipalkkiot.

-Hallintoneuvostoissa istuu kymmeniä kansanedustajia, jotka ovat samaan aikaan kunnan- tai kaupunginvaltuustoissa. Kaavoituspäätöksiin syntyy väkisin harmaita alueita vai oletteko nähneet yhtään Prismaa, ABC-asemaa, S-Ryhmän ravintolaa tai hotellia huonolla liikepaikalla? mies tomuttaa. Lue koko kirjoitus TÄÄLTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Hjallis Harkimo, korruptio

Kommentit

Oma kommentti