Hjallis Harkimo: Totuus Uniperista paljastuu ensi kuussa

Hjallis Harkimo kolumnoi Hymyssä ja bloggaa Hymy.fi:ssä Uniperista ja Fortumista:

”Meneillään on histo­riamme suurin taloussotku eikä loppulaskua tiedä vielä kukaan. Koko totuus Uniperista alkaa paljastua, kun Fortum kertoo kolmannen neljänneksen tuloksestaan lokakuussa. Pelkästään syyskuussa Uniper tekee vähintään kolmen miljardin euron tappion. Ja jokainen ymmärtää, että miljardi euroa on Suomessa paljon enemmän rahaa kuin 90 miljoonan asukkaan Saksassa.

Peruskysymyksiä ovat, haluammeko olla tuomassa venäläistä kaasua manner-Eurooppaan ja haluammeko maksaa saksalaisten laskuja?

Edessä on suuria ratkaisuja. Muuttaako Fortum Uniper-tukipaketin miljardit osakkeiksi vai sulavatko rahat sinne ja omistus putoaa kymmeneen prosenttiin?

Tähän pitää olla pian vastaus valmiina. Uniperilta ovat rahat taas loppu ja se pyytää lisää Saksan valtiolta. Seuraavaksi pyydetään hyvin todennäköisesti Fortumilta ja silloin pitää Suomen ja Fortumin hallituksilla olla vas­taukset valmiina.

Tilanne on vielä erittäin paljon huonompi kuin julkisuuteen annetaan ymmärtää. Fortumin Venäjän-omistusten arvostukseen on ruplan kurssin avulla puhallettu ­useampi miljardi puhdasta ilmaa niin, että yhtiön oma pääoma pysyy pinnalla.”

Lue koko bloggaus TÄÄLTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Fortum, Hjallis Harkimo, sähkö, Uniper

Kommentit

Oma kommentti