Hjallis suomii vasemmistohallitusta: Sotessa ei ole järjen häivää

Hjallis Harkimo kirjoittaa kolumnissaan painetussa Hymyssä ja verkkosivuillamme jälleen kerran sotesta.

-Vasemmistohallitus ajaa Suomea sosialismiin yksityisiä palveluita kotimaassa kyykyttämällä, mutta Tallinnaan kannattaa mennä erikoislääkäriin, kun yhteiskunta maksaa. Eihän tässä ole järjen häivää! Sote-uudistus tuo lisää hallintoa, byrokratiaa ja ict-kustannuksia, vaikka pelkkä perhelääkärimallin käyttöönotto toisi nopeasti parannusta. Samalla myös etävastaanotto lisääntyisi. Molemmat uudistukset helpottaisivat ruuhkia välittömästi, hän suomii.

Harkimon mielestä Suomessa on riittävästi koulutettuja hoitajia, mutta he eivät tee töitä hoitoalalla. Palkat ja työolot pitäisi hänestä laittaa kuntoon niin, että hoitajat palaisivat koulutustaan vastaavaan työhön. Eläkkeelle siirtyneitä hoitajia voi Hjalliksen mukaan houkutella veroporkkanalla muutamaksi vuodeksi takaisin.

-Kaikissa vanhustenhoidon tehtävissä ei tarvita terveydenhoidon koulutusta. Sitä pitää lieventää. Nyt jo kunnissa, kaupungeissa ja sairaanhoitopiireissä on kehitetty erinomaisia käytäntöjä, jotka pitää saada laajemmin käyttöön, Hjallis sanoo. Lue koko kirjoitus täältä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Hjallis Harkimo, sote

Kommentit

Oma kommentti