Hoitaja valitti vanhusten kohtelusta – sai potkut!

Jaana KaraViime aikoina on uutisoitu tutkimuspohjaisesti, ettei vanhusten hoito nauti hyvinvointiyhteiskunnalta edellytettävää luottamusta. Esiin on tullut laiminlyöntejä, piittaamattomuutta, suoranaista heitteillejättöä.

Hymy haastatteli sairaanhoitaja Jaana Karaa, joka rohkeasti kertoo omista kokemuksistaan erinäisissä vanhustenhuollon työpaikoissa. Hän ihmettelee kokemaansa ja näkemäänsä julmuutta.

-Tuntuu suorastaan siltä, että osa hoitohenkilökunnasta saa tyydytystä väkivaltaisesta ja nöyryyttävästä käytöksestä.

-En voi jatkaa vanhustenhoidon parissa, sillä joudun myös itse väistämättä katsomaan kaltoinkohtelua läpi sormien. Moraalini ei anna enää periksi, hän toteaa.

Hän kertoo saaneensa kenkää, kun valitti kaltoinkohtelusta. Lue koko hätkähdyttävä juttu lokakuun Hymystä!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: hoitaja, Jaana Kara, sairaanhoito, vanhukset

Kommentit

Kyseinen Jaana Kara varmasti on työssään kokenut ja nähnyt paljon, mutta raskaita ovat puheet kaltoinkohtelusta, ja huonosta hoidosta, saa itseään syyttää potkuista ja moni ovi on varmasti mennyt kiinni hänen kohdallaan…

varmaan ihan asiaa.toisaalta tuo nainen pyörii enempi ja vähempi enemmän ja vähemmän julkkisten kanssa..mutta uskon silti että juttu on totta.

Näinhän se on Soomessa. Ensin puhuttiin oikein kansainvälisesti, ettei ole lahjontaa. Ja kas kummaa, olikin. Jokainen vanhempi ihminen on sen aina tiennyt.
Nyt tämä hallinnon salailu. Se on myös iskostunut yhteiskuntaamme. Kunnan hoitamista asioista ei saa puhua. Jos, puhuu, saa potkut.
Tämä koskee kuten edellä, vanhusten hoitoa, mutta myös päiväkoteja, kunnan työpaikkoja (pinnausta), vammaisten hoitoa, mielisairaaloita, koulua…Esim. Vantaalla, kun kunnan työntekijä kertoi, että kunnan isokenkäinen asui ”sala-asunnossa”, paljastaja taisi saada potkut vai sakot…Hys hys, ei noista saa kertoa.

Oma kommentti