Huomenta Suomen laimeat viikonloput ei innosta – eroa kuin päivällä ja yöllä arkiaamujen lähetyksiin!

Aki Linnanahde on toimittaja ja juontaja.

Kuva Otavamedia. Kuvaaja Suvi Elo.

Kevyttä viihdehömppää viikonloppujen aamuissa on erikoinen veto Maikkarilta.

Monia ärsyttää. Sitä kovasti odotettiin, mutta pettymys on suurta. Maikkarin viikonloppujen Huomenta Suomella pitäis olla eri nimi, kuin arkiaamujen laadukkaassa uutispakissa.

Kustannuskysymys?

Huomenta Suomi lauantaina 11.2.2023

9.05 Jope-elokuva 9.18 Poliisi ja nettikiusaaminen 9.35 Irina Björklund 10.05 Sami Uotila ja Kalle Palander 10.18 Pakko-oireet 10.35 Tällaista on managerin työ 10.48 Sointu Borg 11.05 Vanhojen tanssit 11.35 Disney on ice.

Huomenta Suomi sunnuntaina 12.2.2023

9.05 Risto Räppääjän Tiina Nopola ja Maria Sid 9.35 HelsinkiMissio taistelee yksinäisyyttä vastaan 9.48 Hurmaava huijari Henri Kemppainen 10.05 Rentoa elämää ja ruokaa luonnossa 10.35 Suklaamestari Anna Kekki 11.05 Ikinuori Aira Samulin 11.18 Padelia Ville Leinon kanssa 11.48 Verneri, 21, muutti palvelutaloon.

Maikkarin viikonloppuaamujen keveyttä jonkin verran paikkaa uutiset ja pari vakavampaa aihetta. Uutisista kuitenkin paistaa, että suuri osa toimituksesta on vapaalla viettämässä viikonloppua ja uutiset muistuttavat lähinnä STT:n lukemista, yhdellä ankkurilla ja vähiin käyneillä uutisraporteilla.

Ei oikein innosta. Anteeksi vaan. Olen uutisaddikti ja tarjonnan keveyden vuoksi valitsen kanavapaikan 43. France24 kertoo mitä on Ukrainassa tapahtunut, mitä Turkissa ja Israelissa.

Puolusteleva puheenvuoro varmaan tokaisee, että tämä on tietoisesti tehty valinta. Ihmiset haluavat kevyttä hömppää lauantain – ja sunnuntain aamuihin, kun perheet viettävät aikaa yhdessä nauttien brunssia ja silloin mennään puoli-iloisena ja kevyellä asenteella kohti keskipäivää.

Minä en. Haluan tietää syvemmin. Haluan tietää mitä uutismaailmassa on tapahtunut, mitä kotimaassa ja mitä ulkomailla.

Nyt valitettavasti kovasti mainostettu ja isolla satsauksella tehty Maikkarin viikonloppujen Huomenta Suomi lähinnä pitkästyttää: pitkän lähetyksen vieraiden vähäisyydessä venytettyjä haastatteluja ei innosta katsoa kokonaan.

Kysymys ei suinkaan ole Huomenta Suomen juontajien ammattitaidosta. Lähetystä tekee suuri joukko tuotantohenkilökuntaa sekä heidän yläpuolellaan vastaavat tuottajat. Linjavedoista on päätetty johdon kanssa. Juontajat suoriutuvat heille annetusta työstään niin hyvin kuin vain voivat. Ongelma on ennen kaikkea tuotantopäätöksissä.

Suomessa on parikymmentä televisiokanavaa, joita voi katsoa ilmaiseksi. Halpaa hömppää tuutin täydeltä lauantai- sekä sunnuntaiaamuisin.

Eipä siis ihme, että monien katsojien kanavavalinnat kääntyvät toisaalle.

Teksti:jarikupiainen
Avainsanat: hömppää, huomenta suomi, Maikkari, Mtv, tylsää, viihde

Kommentit

Oma kommentti