Hurjat taustat: BB-Anne tuomittiin hääpetoksesta!

Big Brother –talossa asunut raumalainen tarjoilija Anne Sipolainen on kerskunut tv-lähetyksissä huolettomalla elämänmenollaan.

Hän ei kuulemma koskaan maksa laskujaan ajoissa.

No, siltä ei kyllä näytäkään. Hymy katsoi Annen, 31, edesottamuksia ulosottomiehen rekistereistä, eikä hyvältä näytä.

 

Juhlat jäivät piikkiin

 

Anne on muun muassa jättänyt maksamatta häätarjoilunsa raumalaiselle hienostoravintolalle. Hymyn tiedustellessa ravintolasta myönnettiin asia, mutta ei haluttu kommentoida sitä millään tavoin.

Annelta jäi maksamatta tarjoiluja yli 1420 euron edestä. Velka ajoittuu jo aikaan vuonna 2001. Kun sitä ei saatu perityksi, Anne haastettiin myöhemmin käräjille. Silloinen Rauman käräjäoikeus, nykyinen Satakunnan käräjäoikeus käsitteli asiaa ja antoi ratkaisunsa vuonna 2005.

Ulosottoviraston papereista näkyy, että Annella on maksettavaa korkoineen ja kuluineen 2162 euroa, ja velkaa hän on saanut lyhennettyä vasta noin 270 euroa.

Kyse on rikosoikeudellisista vahingonkorvauksista.  Tarkastelemalla Annen asioita käräjäoikeudesta lisää selviääkin, että Anne on tuomittu saman jutun yhteydessä petoksesta. On siis näytetty toteen, että Annen häälaskujen maksamatta jättäminen täytti rikoksen tunnusmerkit.

Ravintolapetoksesta Anne tuomittiin 70 päiväsakkoon suuruudeltaan 6 euroa. Yhteensä hän siis maksoi tulottomana ihmisenä 420 euroa.

 

Iso perintö, verot rästissä!

 

Annella on ollut vireillä Satakunnan ulosottovirastossa viimeisen kahden vuoden aikana kokonaista 27 juttua. Anne on todettu välillä varattomaksi, ja välillä velkojat ovat uudistaneet saataviaan ulosottoon.

Tällä hetkellä Annella on aktiiviperinnässä ulosotossa yli 18 500 euroa. Viimeisin ulosottoon mennyt summa on heinäkuulta, jolloin perintäyhtiö lähti karhuamaan naiselta yli 4 500 euron luottoa.

Velkojaan Anne ei juurikaan ole pystynyt muutamia kymppejä tai satasia lukuun ottamatta lyhentämään. Vain ruokkoja häneltä on saatu perittyä.

Anne on siis päästänyt myös lapsensa elatusmaksut ulosottoon. Niitä on maksamatta vielä 1950 euroa, mutta kokonaissumma on ollut yli puolet suurempi.

Annen velkalista ei muutoinkaan ole perinteisemmästä päästä. Hän on saanut perinnön, mutta jättänyt perintöverot maksamatta. Niitä karhutaan yli 1000 euron verran. Käytännössä tämä tarkoittaa, että perintöä on tullut yli 35 000 euron edestä.

Eipä Annelle ole vuokrien maksaminenkaan maittanut. Kiinteistö Oy Merisotka haluaisi kovasti häneltä 1953 euroa, mutta Anne on maksellut laskujaan vasta 65 eurolla. Sittemmin hänet on tapauksen kohdalla todettu varattomaksi. Muuan yksityishenkilön perikunnallekin on jäänyt pystyyn vuokria liki parilla tonnilla. Niinikään toinen yksityinen perii  vuokria 1200 eurolla.

Vakuutuksia, lääkärimaksuja, perintätoimistolaskuja. Näitä Annella riittää.

(Juttu on julkaistu viime numerossamme.)

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: BB-Anne, Anne Sipolainen

Kommentit

Oma kommentti