Huumeyhdistyksen pomo: Näin monta tuhatta narkomaania Helsingissä on!

Sami HenttonenSami Henttonen kertoo elämästään ja huumeidenkäyttäjien yhdistyksen, Suomen Lumme ry:n toiminnasta maaliskuun Hymy-lehdessä. Miehellä on omakohtaista kokemusta huumemaailmasta ja korvaushoidosta, ja hän toteaakin, ettei yhdistys suinkaan aja huumeita vapaaksi. Toisaalta yhdistys haluaisi huumeidenkäyttäjille ihmisarvoista elämää.

Sami myöntää tehtävän olevan vaikea.

-Ennakkoluulot ovat syvällä. Tosiasia on, että vain hyvin pieni osa käyttäjistä aiheuttaa ongelmia yhteiskunnalle tai on muuten häiriöksi muille ihmisille. Helsingin seudulla on noin 15 000 huumeidenkäyttäjää, josta näkyviä ongelmia väkivaltaisuuksineen aiheuttaa arviolta 500. He näkyvätkin sitten valitettavasti muidenkin edestä.

-Käyttäjätkin ovat ihmisiä, he tarvitsevat kansalaisoikeutensa, mahdollisuuden räätälöityyn hoitoon, eikä vain samaan pakettiin laittamista. Itsekin olen maksanut niin paljon merimiesvuosinani veroja Suomeen, että katson olevani oikeutettu ihmisarvoiseen kohteluun, Sami kertoo mielipiteitä herättävässä haastattelussaan.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Sami Henttonen, Suomen Lumme ry

Kommentit

on kyllä aika yvältä, että kannabiksen käyttäjät rinnastetaan narkomaaneiksi…
alkoholistit sopis rinnastaa narkkareiksi ennemmin

arska0 on rohkea ja oikeilla jäljillä parantumisen suhteen kun pystyy myöntämään itsellensä edes ongelman. päihde-ongelman pahempia piirteitä on valehtelu itselleen ja ettei uskalla nähdä totuutta. eli arskaO todella hyvällä mallilla, että on hyvät lähtökohdat päästä irti. koska tiedostaa itse ongelman. Itse en ole päihderiippuvainen mutta joutunu näkemään päihderiippuvuutta läheisissä. se on iha täys helvetti ja minun mielestäni on hatun kohotus että pystyy myöntämään ongelman se on lähtö. koska suurin osa niistä eivät näe ongelmaa. salkkareitten seppo on hyvin näytelty siinä määrin että hänen oma persoonansA on muuttunu rehdistä ja viisaasta miehestä, ihmiseksi joka valehtelee itselleen ja ympäristölleen ja aina löytyy joku selitys ja heittäytyy martyyriksi. todella hyvin näytetty päihdeongelman piirteet ja mitä se saattaa hyvänki ihmisen elämässä tehdä. se on sairaus. ja on tosellakin hatun kohotus et pystyy myöntää ongelman itselleen. eli sebu vois huonoaan itsetuntoaa lähtee psykiatrille vaikka avautumaan, eikä täällä hymyn sivustolla ettei päihde ongelma ole kohta sinulla. vink vink.

arska on kova sälli ottakaa kaikki malli arskasta se on vetäny kaikkee mahdollista mut ei vaan pääse kaikista irti ja täällä avautuu hymyn sivustolla ei sit niin perkele millään sano arska

Pieni luku toi 15 000. Siihen pitäisi laskea vielä alkoholistit mukaan jotka ovat niitä kaikista pahimpia ongelmakäyttäjiä.

Itsellä ei tehnyt kovin tiukkaa lopettaa kessuttelua 20v. jälkeen, eikä dullan polttoa ja bilehuumeiden käyttöä. Viinasta en vaan pääse eroon. En prkele millään.

Ainoaksi puolustuksekseni voin sanoa että koskaan en ole häiriöksi ollut ja duunini olen aina hoitanut tunnollisesti.

Jaahas täällä taas oululaiset natsit ja persut liikkeellä.

20 vuotta eteenpäin meno on kuin Harlemissa ja jos joku luulee ettei maahan muuttajista ei tule alkoholisteja/narkomaaneja on kyl väärässä

15000 on aika isoluku kyllä, lienee laskettu viikonloppu jointin polttelijat mukaan? Niistä varmaan niin huolissaan tarvitse olla, ongelmat ole mitään verrattuna siihen, että puolkylää juo itsensä nirvanaan joka vknloppu…toisaalta mitäpä täällä muutakaan tekisi, kaikki muu holhottu pois. tylsä maa

oma valinta (vierailija), 30.3.2012 klo 22.26

Pakkohoito parashoito…jos ei sitten saunan taa…

Vinkattu uhkailusta.

anna pirulle pikkusormi…heikoilta vie käden…hullua on ympäristö joskus kannattaa vaan jättää vähintään siihen ensimmäiseen vahinkoon.

Oma kommentti