Hyljeksitystä Martti-hanhesta tuli julkkis

Martti-hanhi elää onnellista hanhen elämää maatilalla yhdessä rakkaan rouvansa Mirkun kanssa. Martti suojelee Mirkkua ja vahtii tilan muita eläimiä. Ja vahtii se vähän ihmisiäkin. Laiskottelijaa se komentaa ja nokkaisee varpaasta.

Hymy kävi tutustumassa julkkishanheksi nousseen Martin elämään tämän kotitiluksilla.

Jutun voit lukea painetusta lehdestämme.

Martin Facebook-sivuilla kerrotaan hauskasti sen edesottamuksista. Martti on käynyt kurkkimassa pitsalaatikkoa ja tutustunut astianpesukoneeseen. Onpa se jopa sovitellut räpylöihinsä aamutossujakin. Omistaja-Anun punaviinilasillinen on houkutellut, mutta Heikin tarjoama olut ei ole Marttia kiinnostanut.

– Se on tavallista sivistyneempi hanhi, jolle ei kaljan litkiminen sovi, Anu naurahtaa.

Vaikka Martti ja Mirkku ovat Anulle hyvin tärkeitä lemmikkejä, hän on vähän ihmeissään hanhien saamasta some-huomiosta ja median kiinnostuksesta. Ihmiset ovat hyvin kiinnostuneita seuraamaan hanhien elämää.

– Kun tyttäreni oli ehdolla eduskuntavaaleissa, sanoin, että eikö häntä harmita, että hanhen tekemiset tuntuvat kiinnostavan enemmän kuin politiikka, Anu sanoo.

Totta. Näiden pullakoiden lintujen katseleminen on kiehtovaa. Etenkin, kun Martti ja Mirkku tekevät kaiken yhdessä. Nyt ne menevät Anun kehotuksesta peseytymään kuvausta varten. Ilmassa leijuva kuusen siitepöly on nimittäin tarttunut höyheniin. Lammelta tullessaan ne ovat kuulemma lumivalkoisia.

– Hanhi on köyhän miehen joutsen, Anu toteaa.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Kuvat:Juha Loikkanen
Avainsanat: hanhi, Martti, Mirkku

Kommentit

Oma kommentti