Hymy julkaisee avoimuuden nimissä vakuutuslääkärilistan – he päättävät ”elämästäsi ja kuolemastasi!”

Harva asia herättää niin paljon intohimoja kuin vakuutuslääketiede ja vakuutuslääkärit. Arvostelun kulmakivi on se, kuinka vakuutuslääkäri voi kumota lausunnollaan vaikkapa kymmenen hoitavan erikoislääkärin lausunnon – vain pelkkien papereiden perusteella, tutkimatta potilasta.

Hymyssä on nyt erikoisraportti aiheesta. Haastattelemme Vakuutusongelmaisten liiton jäseniä ja kerromme surullista tarinaa suomalaisesta vakuutuslääkärihelvetistä; jotkut potilaista ovat ajautuneet jopa itsetuhoisiin tekoihin. Lääkäreiden päätöksissä on siis kysymys elämästä ja kuolemasta.

Räikeimpiä esimerkit ovat silloin, kun sekä puoltavan että epäävän päätöksen tekee yksi ja sama lääkäri. Monet heistä ajavat ”kaksilla rattailla” eli ottavat vastaan vakuutuslääkärin työnsä lisäksi potilaita myös omilla vastaanotoillaan.

Hymy sai haltuunsa suhteellisen tuoreen listauksen vakuutuslääkärin erityispätevyyden omaavista henkilöistä ja heidän silloisista työpaikoistaan, vaikka useimmat vakuutusyhtiöt eivät olleetkaan yhteistyöhaluisia. Listassamme on 101 nimeä. Eri tietojen mukaan Vakuutuslääkäreiden yhdistyksessä olisi kuitenkin 252 nimeä. Hymy julkaisee listan avoimuuden nimissä. Lue Hymystä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: vakuutuslääkärit

Kommentit

Oma kommentti