Hymy löysi: Veikko Ennalan ennenjulkaisematon sotakuvaus!

Veikko EnnalaLegendaarinen toimittaja Veikko Ennala (1922 – 1991) oli aikakautensa tunnetuimpia toimittajia. Hän nousi tietoisuuteen Apu-lehdessä, mutta loi varsinaisen ja kansan rakastaman uransa Hymy-lehden palveluksessa.

Hymyn 53. vuosikerta käynnistyy muun muassa siten, että lehtemme etsi käsiinsä Ennalan kielletyt sodanaikaiset lehtijutut Sota-arkistosta. Ennala oli jo nuorena omintakeinen kirjoittaja ja rikkoi tabuja armeijan harmaissa ollessaan. Ennala kirjoitti asiat niin kuin hän ne näki ja koki, eikä se sota-aikana tietenkään ollut suotavaa.

Niinpä Ennalan kohtaloksi jäi se, että häneltä, kuten monelta muultakin tk-mieheltä (rintamakirjeenvaihtajalta) jätettiin julkaisematta monta kirjoitusta.

Tk-juttunsa ”Uhri” Ennala kirjoitti huhtikuussa 1944. Sekin päätyi julkaisemattomien joukkoon. Mutta nyt sen voi lukea tammikuun Hymystä, kuten myös mielenkiintoisen artikkelin Ennalan ajasta rintamalla.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Hymy, sota, Veikko Ennala

Kommentit

Veikko Ennala oli älykäs ja taitava kynäniekka. Lukekaapas jos jostain saatte käsiinne kirjan:Veikko Ennala Neron heikkoudet.Kirjoittajaa en muista,enkä jaksa hyllystä kaivaa.

Veikko Ennala oli hieno ja omintakeinen toimittaja. Kunnioitan!

Oma kommentti