Hymy oli mukana tv-sarja Keihäsmatkojen kuvauksissa Turkissa – katso kuvat

Ensi keväänä nähtävässä fiktiivisessä tv-sarjassa syvennytään myös Janne Katajan esittämän Kalevi Keihäsen ja Hymyn perustajan Urpo Lahtisen ystävyyteen, joka poiki erilaisia tempauksia.

Pontikka virtasi ja tupakka paloi, kun legendaarinen matkailuguru Kalevi Keihänen lennätti Keihäsmatkoilla suomalaisia hauskanpitoon etelän aurinkoon 1960- ja 1970-luvuilla.

Vuonna 1969 sata suomalaista yksinhuoltajaäitiä lennätettiin äitienpäivän kunniaksi Mallorcalle. Pari vuotta myöhemmin matkalla Torremolinokseen toistakymmentä kihlaparia vihittiin avioliittoon lentokoneessa.

Värikkäät tempaukset tulivat tutuksi Hymyn lukijoille, sillä Keihänen teki tiivistä yhteistyötä lehden perustajan Urpo Lahtisen kanssa. Teemamatkoilla oli mukana myös Hymyn kuvaaja, mikä heijastuu näyttelijä Janne Katajan tähdittämään Keihäsmatkojen tv-sarjaan.

– Käydään Hymy-lehden toimituksessa ja kohtauksia tapahtuu Urpon työhuoneessa. Hymytyttöjäkin on mukana ja heistä kuvataan matkoilla keskiaukeaman kuvia, Janne Kataja taustoittaa.

Urpo Lahtista näyttelee Ville Tiihonen. Hymy-kuvaajana viheltelee radiojuontaja Harri Moisio.

– Urpohan oli Kalevin yhtiökumppani. Hän oli tämän lentoyhtiö Spear Airin osaomistaja, Janne huomauttaa.

Janne on perehtynyt vuonna 1995 edesmenneen Keihäsen tarinaan, sillä Nelosella ensi keväänä nähtävän 10-osaisen sarjan idea on lähtöisin häneltä. Itseoikeutetusti hänet nähdään myös Kalevi Keihäsen roolissa.

– Kalevi on ollut suuri idolini. Hahmoni on yhdennäköisyydestä huolimatta fiktiivinen henkilö, jonka edesottamukset ovat voineet sattua kenelle tahansa meistä. Samalla se on kunnianosoitus innovatiiviselle nerolle, joka oli aikaansa edellä luodessaan suomalaista seuramatkailukulttuuria. Kalevi oli rohkea kaveri. Hän otti riskejä, mutta osasi silti nauttia elämästä.

Lue juttu Hymystä!

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Kalevi Keihänen, keihäsmatkat, Janne Kataja, Hannele Lauri, Urpo Lahtinen

Kommentit

Oma kommentti