Kuvassa Koneen Antti Herlin

Hymy paljastaa: Näin he asuvat – Suomen upporikkaimmat ihmiset

Suomen harvat miljardöörit asuvat käytännössä kaikki pääkaupunkiseudun tuntumassa. Yhteinen tekijä isorikkailla on mieltymys ylelliseen asumiseen Suomenlahden aaltojen äärellä. Hymy esittelee keskeisten miljardöörien talot painetussa lehdessään.

Suomessa asuu pysyvästi ainakin kuusi ihmistä, joiden varallisuus on enemmän kuin miljardi euroa. He ovat päässeet amerikkalaisen talouslehti Forbesin miljardöörimittaukseen, joka listaa maapallon rikkaimmat ihmiset.

Suomen ylivoimaisesti äveriäin suurliikemies on hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin (pääkuvassa), jonka omaisuudeksi Forbes arvioi elokuun lopulla hätkähdyttävät 5,8 miljardia euroa.

Kakkosena on hammashoitolaitteita ja -ohjelmistoja valmistavan Planmecan perustaja, omistaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä 1,9 miljardin euron varallisuudellaan.

Jaetulla kolmossijalla ovat Antti Herlinin sisarukset Ilkka Herlin ja Ilona Herlin, kumpikin noin 1,7 miljardin euron potilla.

Antti Herlin asuttaa Kirkkonummella sijaitsevaa 850 hehtaarin laajuista Thorsvikin kartanoa, jonka hänen isoisänsä isä Harald Herlin osti vuonna 1912. Kartano on samalla elävä maatila, joka kasvattaa ja myy myös suurelle yleisölle korkealaatuista Hereford- ja Aberdeen Angus -nautakarjan lihaa.

Kartanon pääasuinrakennus sijaitsee suoraan espoolaisen Laurinlahden venekerhoa vastapäätä. Kartanolla on luonnollisesti myös oma laituri veneineen. Herlinin kaupunkiasunto puolestaan sijaitsee Helsingin eteläisimmän osan ökyalueella Eirassa. Kuva siitä alapuolella. Lue lisää ja katso hulppeita kuvia lehtemme sivuilta.

Teksti:Hymyn toimitus, Antero Eerola
Kuvat:Antero Eerola, Otavamedian Kuvaryhmä (pääkuva)
Avainsanat: Antti Herlin, asunto, Heikki Kyöstilä, Ilkka Herlin, Ilona Herlin, koti, talo

Kommentit

Oma kommentti