Hymy Pohjois-Karjalassa: Kollaa kesti – Kontioranta ei!

Hymy Pohjois-Karjalassa: Kollaa kesti - Kontioranta ei!Mitä tapahtuu, kun maakunnalta viedään, mutta mitään ei anneta tilalle? Silloin yhdestä varuskunnasta tulee elämän ja kuoleman kysymys.

Hymy vieraili Pohjois-Karjalassa, jossa koetaan, että heistä on tehty hallituksen aluepolitiikan uhreja, ja että prikaatin lakkautus on yksi osa tätä politiikkaa. Karjalainen-lehden päätoimittaja palautti jopa sotilaspassinsa vastalauseena varuskunnan lakkauttamiselle.

Varuskunnan portit sulkeutuvat ensi vuonna, mikäli suunnitelmat toteutuvat. Siviilejä ja sotilaita prikaati on työllistänyt 270, varusmiehiä Kontiorannassa on enimmillään vajaa tuhat.

-Kontiolahden työttömyysprosentti ei edes ole maakunnan pahimpia, mutta kaikki menetettävät työpaikat ovat liikaa, Kontiolahden kunnanjohtaja Pertti Haukka toteaa Hymylle.

-Se mitä täällä tehdään, voidaan tehdä muuallakin, prikaatin komentaja, eversti Jari Kytölä lausuu.

Mitä mieltä ovat muut? Raportti Hymyn maalisuun numerossa.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Jari Kytölä, lakkautukset, Pertti Haukka, Pohjois-Karjala, varuskunta

Kommentit

kumpa liityttäis nyt natoon äkkiä, niin suomikin olisi turvattu.

Tälläinen varuskunnan lakkautus päätös on käsittämätöntä mielivallan käyttöä. Kontiorannalla on jo niin suuri historiallinen arvo, että senkin valossa idiootti päätös. Toinen merkittävämpi seikka on mielestäni se, että sotilaallinen uhka, tai sen tarve tulee todellakin idästä. Myös työlisyys poliittinen näkö kanta tulisi huomioidas. No nämä ministerien päätökset on niin käsittämättömiä, kun mitään vastuuta ei ole työstä.

Nato juttuja. Kohta kerrotaan miten suomi saisi jäsen alennuksia aseista.

Muuten mitä ihmettä suomalaiset tekee natomaiden sotaharjoituksessa(norjassa)ja ei ole eka kerta !

toi on laskelmoitu juttu nyt sanotaan että on pakko mennä natoon …vitun homot enemmän sotia vaan meiniki euroopan pelastajat vastaan rättipäät siellä kuolee porukkaa ja kohti kolmatta ydinsotaa

Hyvä kun häipyy koko Kontioranta. Asumme liian lähellä kyseistä paikkaa ja pauke mikä sieltä kuuluu on älytön. Miksikö ostimme talon täältä? Hitostako sen olisi voinut tietää, että melu kuuluu tänne asti!

Venäläiset tarjoutuvat puolustamaan Suomea puolestamme, koska meillä itsellämme ei ole siihen varaa.

Onkohan niin parempi?

Kokoomus ajaa puollustusvoimamme nurin. Sitten saadaan Nato tilalle.

Amppareissa otsikoidaan: Viihdejutut. Kontiorannan lopetuksessa ei ei ole mitään viihteellistä. Kun Wallin oli ilmoittanut lakkautuksista, tuli Venäjän puolustusministeriltä viesti, Heti Moskovaan. Vain IS uskalsi kertoa, miksi.

”Puolustusministeri Stefan Wallin (r) matkustaa tänään Moskovaan, jossa Venäjän puolustusministeri aikoo puhua hänelle ”kahdenvälisestä sotilaallisesta yhteistyöstä”.

Meidän heikko hallituksemme ja Lautakasa-YLE pimittivät Wallinin koko moporeissun.

Toivon että hallitus muuttaa päätöksensä kontiorannan lakkautuksesta. se mitä presidennti Halonen sanoi puolustusvoimain ylpäälikkönä, ettei minkään paikakunnan elinvoima voi olla kiinni pelkästään varuskunnasta, niikö hän on sanonnut paperteollisuus paikkakunille, tai elektroniikka teolisuus paikkakunnnille, ne on samassa veneessä.katsokaa kartasta miten iso tyhjiö on varuskunnissa itä-suomessa. Lapseni on vannoneet sotilasvalan suomelle, Ei natolle eikä eurooppalaiselle natolle.

Oma kommentti