Hymy-reportaasi: Tallinna odottaa suomalaisia

Suomalaisten suosima matkailukohde, Tallinna on kärsinyt koronapandemian aiheuttamista rajoituksista pahasti. Rajoitusten lievennyttyä matkailu elpyy hitaasti, joten on aika tehdä paikan päällä katsaus siihen, millaisin ehdoin reissun voi tehdä, ja miten palvelut Tallinnassa nyt toimivat.

Matkaan kävivät reportterimme Vesa Häkli ja kuvaaja Kari Pekonen.

Laivaan nousu kävi nopeasti johtuen matkustajien vähäisestä määrästä.

Viereisessä pöydässä istui helsinkiläinen pariskunta, joka oli risteilymatkalla.

– Hyvä, että matkailu on taas mahdollista koronavuoden rajoitusten jälkeen, he juttelevat.

Baarissa työskentelevä Pete on iloinen siitä, että Viron turismi elpyy ja laivalla riittää työtä.

– Olimme koko talvenkin työsuhteessa, vaikka matkoja ei tehty. Nyt on taas mukava palvella ihmisiä. Toki heitä saisi olla paljon enemmän. Tuntuu siltä, että monet arkailevat vielä lähteä risteilylle, koska usealle saattaa olla epäselvää muun muassa se, mitä todistuksia rajoilla kysellään.

Tallinnaan mentäessä mitään rajamuodollisuuksia ei ole. Koronatodistuksia ei kysytä, ei edes passeja.

Raatihuoneenaukion kauppiaskojut ovat poissa. Matkamuistoja, kesähattuja ja muuta tilpehööriä myyvät kauppiaat ovat edelleen koronarajoitusten kourissa, sillä torielämän kaltaisia joukkokokoontumisia pyritään edelleen viranomaismääräysten mukaisesti välttämään. Kaikki ravintolat ja baarit aukion reunamilla ovat kuitenkin auki, ja jokaisella on isohko terassi. Asiakaskapasiteetista on kuitenkin valtaosa käyttämättä.

Reportterimme kyselevät paikallisilta suomalaisilta Tallinnan nähtävyyksistä ja palveluista. Suuri osa on jo auki, mutta muun muassa yleiset saunat ja kylpylät ovat vielä koronatilanteen takia suljettuina. Kaupoissa ei ole enää maskipakkoa, mutta turvavälejä suositellaan noudatettaviksi. Samoin on tilanne myös esimerkiksi pankeissa, kirjastoissa ja virastoissa.

Paluumatkalla vaaditaankin jo normaalien matka-asiakirjojen, kuten passin tai EU-henkilökortin lisäksi tiettyjä todistuksia koronaan liittyen.

Lue loput mielenkiintoisesta reportaasista painetusta lehdestä tai näköislehdestämme netissä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: matkailu, Tallinna, korona

Kommentit

Oma kommentti