Hymy selvitti kansanedustajat, joilla on ulosottovelkaa

Kansanedustaja tienaa kuukaudessa liki 7000 euroa. Jos hän on ulosotossa, joku yhtälössä ontuu pahasti.

Hymy päätti katsastaa kenellä kansanedustajista on ulosottovelkaa.

Kun uusi eduskunta keväällä 2019 astui puikkoihin, Iltalehti tarkasti kaikkien edustajien voutivelat. Tuolloin sitä löytyi 19 edustajalta.

Me päätimme selvittää ovatko he maksaneet velkansa kahden vuoden aikana, rahaa on ainakin ollut.

Mitä selvisi, sen voit lukea tarkalleen vain Hymyn painetun lehden jutusta.

Kerrottakoon, että esimerkiksi perussuomalaisten Sheikki Laaksolla on edelleen 13 sivua pitkä rekisteri, jossa on 75 saatavaa. Ne koostuvat erilaisista veroista. Vaikka Sheikki on maksellut velkojaan, niitä on maksamatta yli 100 000 euroa. Esimerkiksi persujen Mauri Peltokangas on maksanut velkansa täysin, merkintöjäkään ei ole.

Persujen Jukka Mäkynen sen sijaan on pääosin kuitannut velkansa vuosi sitten, mutta ”häntää” on vielä 12 euroa. Maksa velkasi, Mäkynen, heti huomenna!

Kuvassa Sheikki Laakso.

Teksti:Hymyn toimitus, JT Tuomela
Avainsanat: ulosotto, eduskunta, Sheikki Laakso, Jukka Mäkynen, Mauri Peltokangas

Kommentit

Löysitte sitten esimerkeiksi vain Perussuomalaisia kansanedustajia. Ei yhtään tarkoituksenhakuista. Sheikki Laakson kohdalla verovelkaa oli sen verran paljon alun alkaen, ettei niitä kahdessa vuodessa makseta ja kaikki liittyy kuljetusalan yritykseen, kun hänelle työntekijöiden palkkojen maksu oli ensisijaisempaa kuin valtion riistoverot. Sen verran otin nyt hernettä nekkuun, että peruin Alibi-tilaukseni ja toivon, ettei Otavamedialta oteta enää yhteyttä!

Lehtijutussamme on lueteltu kaikki ulosottovelkaiset kansanedustajat. Kun luet jutun huomaat mihin esimerkkimme perustuvat. Valitettavasti emme voi toimittaa juttuja sepittämällä. Ikävää että peruit Alibin, oliko tarkoituksesi perua Hymy? Valitettavasti tätä kautta emme voi vaikuttaa siihen, soitetaanko sinulle lehtitilausten merkeissä. Hyvää jatkoa!

Oma kommentti