Hymy selvitti kansanedustajien yllättävän työhistorian: haudankaivaja, kesäsiivooja, karaokeisäntä…

työHymy-lehti kertoo kansanedustajien siviiliammateista. Varmimmin eduskunnan ovet avautuvat, jos kansanedustajakandidaatti on siviiliammatiltaan opettaja, poliisi, kirkonmies, toimittaja tai yrittäjä. Heidän määränsä korostuu istuvan eduskunnan jäsenissä.

Tittelipintaa raaputtamalla kansanedustajilta löytyy kuitenkin myös duunaritaustaa. Pietari Jääskeläinen (ps.) on ollut joskus elämänsä aikana satamatyöläinen, Johanna Karimäki (vihr.) on hikoillut Espoon kaupungilla kesäsiivoojana. Tytti Tuppurainen (sd.) on jakanut lehtiä Oulussa useamman vuoden ajan. Vasemmiston Aino-Kaisa Pekonen taas on ollut ”mäkkärin” kassa peräti kolme vuotta.

Perussuomalaisten Juho Eerolalla lienee yksi värikkäimmistä cv:stä. Hän on ollut sekä haudankaivaja että karaokeisäntä. Lue paljastuksia lisää Hymy-lehdestä!

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: työ, kansanedustaja, eduskunta

Kommentit

Varsin monella melko mitätön työhistoria. Töiden kestoajatkin pitäisi mainita eikä vain luetella tehtävänimikkeitä. Hyvä kansanedustaja kykenee kirjoittamaan pätkän uutta lakitekstiä. Siihen ei pätevöidy monessa hommassa.

Oma kommentti