Soppakanuuna/WMC

Hymy selvitti rahavirrat: Näin tienaa puhumalla!

Puhumalla voi tienata melkoisesti tuohta. Hymy tutki, kuinka erilaisilla luennoitsijoilla, valmentajilla ja coacheilla taloudellisesti menee. Juttu on luettavissa painetusta Hymystä.

Jari Sarasvuon perustama Trainer´s House on ollut puhumisen ja valmentamisen legenda. Jari toimii edelleen hallituksen jäsenenä firmassa, jonka liikevaihdot pyörivät vuodesta toiseen seitsemässä miljoonassa eurossa. Tulosta tuli vielä neljä vuotta sitten hämmentävät 5,7 miljoonaa, mutta nyt se on sulanut 50 000 euroa tappiolle.

Sarasvuo on lukuisissa firmoissa mukana, jätehuollosta rahoitukseen, mutta esimerkiksi Anorin Liekki Oy:ssä hän on vaimonsa Virpin kanssa, ja se tarjoaa koulutuksia. Firman liikevaihto on nousujohteinen. Viimeisin tilinpäätös kertoo 109 000 euron liikevaihdosta ja 19 000 euron tuloksesta.

Jarin hallitusnuijan alla on niin ikään koulutusfirma Stronghold Suksee Oy, jonka liikevaihto on myös kovan nousujohteinen, viimeisin liikevaihto 875 000 euroa. Tulos on ajettu alas, 14 000 euroa. Trainer´s Housen tytäryhtiöksi perustetussa Ignis Oy:ssä Jari työskentelee enää markkinointijohtajana ja päättäjänä. Firman liikevaihto on nousussa: 5,8 miljoonaa ja viivan alla 188 000 euroa.

Mitenkäs on Tami Tammisen laita, entä legendaarisen Esa Saarisen? Kaikki selviävät painetusta Hymystä. Esimerkiksi Esan Muutostehdas Oy tekee edelleen hurjaa tulosta: 361 000 euroa liikevaihtoa ja siitä viivan alle voittoa 144 000 euroa…

Kuvassa Jari Sarasvuo.

Teksti:Hymyn toimitus, JT Tuomela
Avainsanat: talous, liikevaihto, Juhani Tamminen, Jari Sarasvuo, valmentajat, Esa Saarinen, Tami Tamminen, puhujat, liksa, coach

Kommentit

Oma kommentti