Hymy: Tässä lääkkeet lääkäripulaan!

Nurisalo, Risto. PiirroskuvitusSuomi kärsii kroonisesta terveyskeskuslääkärien pulasta. Vaikein tilanne on pienissä alle kuuden lääkärin terveyskeskuksissa. Vuonna 1989 nousukauden ollessa huipussaan terveyskeskuslääkärivaje oli 17,5% ja viime vuonna, jolloin nousukausi oli niinikään huipussaan, lääkärivaje oli 18%.

Mikä avuksi ongelmaan? Lue Hymyn lääkkeet lääkäripulaan huhtikuun numerostamme.

Lääkärin kouluttaminen maksaa veronmaksajille 240 000 euroa. Tämän kalliin koulutuksen saatuaan lääkäreillä ei ole mitään velvollisuuksia koulutuksensa maksajaa kohtaan, toisin kuin esimerkiksi ilmavoimien huippukoulutuksen saaneilla hävittäjälentäjilä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: lääkäripula

Kommentit

Hymylehdeltä ”nerokas” juttu. Oikein älynväläys. Pakkotyökö on hyvä tapa motivoida ihmisiä? Lienee liikaa vaadittu, että Hymy perehtyisi vähän syvällisemmin terveyskeskusten ongelmiin. Lääkärit ovat yksi tunnollisimmista ammattikunnista, moraali on korkealla ja palkattomia ylitöitäkin tehdään julkisella sektorilla vaikka kuinka paljon. Ehkä tämä on syynä siihen, että terveyskeskukset ovat vähitellen kehittyneet aika mahdottomiksi työpaikoiksi monissa kunnissa.

Yhtä lailla pakkotyötä sitten kaikkiin muihinkin ammatteihin. Meillä Suomessa kun koulutus on ilmaista kaikille, eli kaikki ilmaisen koulutuksen saaneet sitten pakkotyöhön. Ehkäpä Hymy-lehden toimittajatkin voisivat mennä pakkotöihin, vaikkapa johonkin vähän asiapitoisempaan lehteen.

Oma kommentti