Hymyn tenttaamat kansanedustajat eivät halua kohulakia: Seksiä pitää saada ostaa ja myydä!

Hymy kysyi kansanedustajilta, pitäisikö Suomeen saada Ruotsin-mallin mukainen seksikaupan täyskielto. Asiaa on ajanut oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.)

Vastanneista kansanedustajista suurin osa on sitä mieltä, että seksiä tulee saada edelleen myydä ja ostaa, tosin tietyin rajoituksin. Alaikäiseltä ei saa seksipalveluja hankkia, eikä seksiä saa ostaa julkisella paikalla tai ihmiskaupan sekä parituksen uhrilta.

Suna Kymäläinen (sd.) on yksi mielipiteensä kertovista kansanedustajista. Hän ei kannata seksinoston täyskieltoa.

-Avoimuus on paras tae valvoa, ettei ihmiskauppaa tapahdu. Kieltämällä seksinosto toiminta ei loppuisi vaan se siirtyisi maan alle, jolloin sen laillinen valvontakin vaikeutuisi. Suomeen tehtäsiin näin lisää rikollisia, sellaisistakin ihmisistä jotka eivät sitä ole.

-Seksuaalisuus on valtava osa aikuisuutta. Kaikilla ihmisillä ei syystä tai toisesta ole parisudetta, myös tämä näkökulma on huomioitava. Kävimme lakivaliokunnan kanssa Hollannissa, jossa seksinosto on hyvin vapaata ja laillista. Heillä käytäntö on koettu hyväksi. Ihmiskauppa on ehdottomasti kriminalisoitavaa, mutta mielestäni seksinoston ei tule sitä olla, Suna Kymäläinen esittää jutussa.

Painetusta lehdestä voit lukea lisää kansanedustajia kuohuttavasta aiheesta.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: kansanedustajat, seksilaki, Suna Kymäläinen

Kommentit

Oma kommentti