Hymyn toimittaja testasi: Elääkö 50 eurolla viikon!

Television kevään puhutuimpia sarjoja on ollut Rikkaat ja rahattomat. Hymyn toimittaja kokeili sarjan innoittamana, voiko 50 eurolla todella pärjätä viikon.

Juttu löytyy kokonaisuudessaan Hymyn painetusta lehdestä ja se on Esa Pesosen ja kuvaaja Kari Pekosen käsialaa.

-Ennen urakan alkua pohjustin tilannetta niin, että tyhjensin kaapit kaikesta mahdollisesta ruoasta. Eli hamst­rausta etukäteen ei sallittu. Myöskään kavereiden apua en ottanut vastaan viikon aikana. Korona toki helpotti tilannettani, sillä ravintolat ja muut houkutukset olivat vielä pääosin kiinni. Muutenkaan en käytä rahaa rankasti, joten sukellusta huipulta pohjalle ei ollut edessä, Pesonen kirjoittaa lehdessä.

Tässä päiväkirjanomaisen jutun päivä 6:

-Harkitsen ruokajonoon menoa. Koen sen kuitenkin tehtäväni kannalta huijaukseksi ja luovun ajatuksesta. Minulla on yhä jäljellä parisenkymmentä euroa. Rahaa ei ole perjantaiolueisiin, nyt täytyy ottaa tarkasti kaksi viimeistä päivää. Kisaväsymys on jo käsinkosketeltavaa. Sorrun ostamaan valmisruokaa. Vikatikki. Nälkäähän se ei pidä ja rahaa uppoaa noin kuusi euroa. Vessapaperiakin on ostettava. Niistä ei ole enää pulaa. Sen löysin halvimmillaan noin 3 eurolla.

Lue mielenkiintoinen juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: 50 euroa, köyhyys, leipäjono, raha, ruoka, testi

Kommentit

Oma kommentti