Hymyraportti: Miljonääriksi kunnan tuella

Ihmisten terveydestä on tullut tuottoisaa liiketoimintaa. Suuret terveystalot saavat valtaosan tuloistaan veronmaksajien kukkarosta.

Suomessa on siis mahdollsita tulla miljonääriksi kunnan rahoilla ja Kela-korvauksilla.

Asiasta kirjoittaa painetun Hymy-lehden mielenkiintoinen reportaasi.

Viime vuosina moni kunta on päätynyt siirtämään kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa yritysten käsiin. Yhtiöt eivät kuitenkaan hae tulojaan markkinoilta, sillä kunnat maksavat edelleen terveydenhoidon menot.

Lisäksi julkinen valta tukee yksityistä terveysbisnestä Kela-korvausten kautta sadoilla miljoonilla vuodessa. Pahimmillaan tämä tarkoittaa ketjua, jossa suomalaisten veronmaksajan taskusta otettu raha päättyy voitoksi yksityiselle terveyspalvelufirmalle ja sieltä palmun alle ulkomaiseen veroparatiisiin.

Kansainvälisten terveys- ja sosiaalialan konsernien näkökulmasta suomalaiset kunnat ovat hyviä maksuauteomaatteja. Kun sopimukseen päästään, kilpailua ei tarvitse pelätä vuosiin…

Esimerkiksi Attendon toimintamalli on mielenkiintoinen. Yhtäältä se myy julkiselle sektorille palveluja, kuittaa yhteiskunnan maksamia Kela-korvauksia yksityislääkärikäynneistä ja houkuttelee kunnilta lääkäreitä omiin leipiinsä.

Lue mielenkiintoinen raportti lehdestä.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: terveys, bisnes, miljonääri, vanhuus, kunta

Kommentit

Oma kommentti