Idols-tähti raiskattiin!

johannaViime vuoden Idols-finalistina muistettava Johanna Hämäläinen, 25, on joutunut raiskauksen uhriksi viime lauantaina palatessaan ravintolasta Kuusankoskella.

Johanna kertoo Hymy-lehdelle tehneensä rikosilmoituksen päällekarkaajasta välittömästi. Myös dna-näytteet päästiin ottamaan heti.

-Olin laulamassa paikallisessa ravintolassa karaokea, ja tapasin siellä ikäiseni miehen, jonka kanssa lähdimme jatkamaan iltaa hänen vanhempiensa kotiin, itkuinen Johanna kertoo Hymy-lehdelle.

-Mies oli kertomansa mukaan juuri eronnut, ja totesi siksi asuvansa vanhempiensa luona.

Puistomaan kaupunginosan kohdalla mies yhtäkkiä kävi Johannan kimppuun.

-Hän veti minut syrjään ja alkoi kuristaa, Johanna kertoo Hymylle.

-Yritin huutaa, mutta kukaan ei tullut apuun, vaikka olimme erään kerrostaloyhtiön roskiskatosten luona. Hän tosin kuristi minua niin, että en saanut henkeä ja huutoni tukahtui.

Kun mies horjahti lopulta, Johanna pääsi pakenemaan paikalta. Itse päällekarkaus oli kuitenkin jo tapahtunut.

-Menetin käsilaukkuni ja sen mukana meni myös puhelin. Lähdin juoksemaan paikalta karkuun.

Miehestä voi soittaa vihjeitä Kouvolan poliisille.

-Hänellä oli siisti, vihreä t-paita, jossa oli edessä valkoinen pelinumero. Toisessa kädessään hänellä oli tatuointi. Hiukset olivat maantienväriset ja hänellä oli korvarenkaita. Hän oli arviolta 180 cm pitkä ja atleettinen.

Johanna joutui perumaan tapahtuman vuoksi Helsinkiin maanantaiksi sovitun keikkansa.

 

Kuva: MTV3

 

Teksti: Hymy
Avainsanat: Idols, Johanna Hämäläinen, raiskaus

Kommentit

johanna, olisiko laukkusi jäänyt kännipäissäsi tämän miehen mukaan, kyseiseen ravintolaan,eikä varastettu….keskustelua johannan ns, kotipakkakunnan verkossa..suomi24.fi kuusankoski!

Taitaa olla jo kaikilla Pohjois-Kymenlaaksossa vahva ”aavistus” tästä pidätetystä raiskaajasta. kukaan, joka hänet on kohdannut ei ole yllättynyt. Johannalle jaksamista.

Kas kummaa, tälläinen mielipide HS:ssa kuitenkin julkaistiin:

Höpön, turkulainen
kallu | 6.8.2008 11:31
Pidetäänhän sentään raiskaajan nimi salassa yksityissuojan perusteella.

se on totta että johanna joutui perumeen kuvaus keikan, ei laulukeikkaa.. ainoa lähde iltalehdille oli juuri tämä hymyn julkaisema juttu.. olen johannan puolituttu ja tiedän että kassi löytyi mutta puhelin ja johannan masennus lääkkeet ovat silti kadoksissa ja että mies on eilen saatu kiinni

Tuo 21. Peten kirjoitus on asiaa. Raiskaajat ja päälle käyvät ihmiset kaappiin muutamaksi vuodeksi, pois häiritsemästä rauhallisia ihmisiä. Kykeneekö Suomi ja Eu tämmöiseen?? Haaste on annettu.

5.8.2008 klo 18.24, kaihis ”Oliko tuo raiskaus Johannalle jo toinen? ”

Ei onneksi, aikaisempi tapaus jäi ”vain” yritykseksi ja pahoinpitelyksi.

5.8.2008 klo 14.04, härski… ”dollaritko silmissä kiiluvat vaan.”
Oikein sopiva tuo nimimerkkisi sinulle!

Tiedoksesi siitä miksi Johannan juttu on hymyssä, on siitä syystä, että hänellä sattui olemaan sovittu tapaaminen Hymyn toimittajan kanssa tällä viikolla, joka tietenkin piti perua tuon tapahtuman takia.Eli tämän vuoksi tämä kamala asia tuli näin julkisuuteen, ei ”dollareitten” takia!!!

Kirjoitin 2 mielipidettä aiheesta HS:n (”Poliisi pidätti idols-laulajan raiskauksestya epäillyn” -jutun alle). Toista ei edes julkaistu, mutta toinen jullkaistiin ja poistettiin pian sen jälkeen. Mielipide mikä oli vähän aikaa oli seuraava:

”Jos todetaan syylliseksi
Pete | 5.8.2008 21:07

Jos mies todetaan syylliseksi, voisi lehdet julkaista henkilön nimen. Häpeä on hyvä rangaistus. Raiskaus on sen luokan rikos, että nimen julkaiseminen olisi aiheellista. Tuomiot ovat sen verran lyhyitä ja useimmitenhan tekijä selviää ehdonalaisella, että olisi hyvä tietää henkilöllisyys niin osaa välttää häntä. Miksi suojella heitä? ”

HS painottaakin naisvihamielistä linjaa. Jutut missä vihjataan raiskauksen olevan uhrin oma vika pääsevät varmasti läpi.

Miksi aina ajatellaan, että kun nainen lähtee miehen mukaan, niin se on naisen oma vika jos joutuu raiskatuksi? Tai jos naisella on minihame, niin se suorastaan kerjää sitä? Miettikääpä itse kuinka monta kertaa olette kävelleet vieraan ihmisen kanssa, pysähtynyt vieraan ihmisen kohdalle jos hän on sanonut jotain, flirtaillut jollekkin baarissa tarkottamatta että nyt mennään harratamaan seksiä, kävellyt kadulla tuntemattoman miehen ohi, vaikka kadulla ei ole muita jalankulkijoita? Olette olleet varmasti itse monta kertaa jossakin tällaisessa tilanteessa, mistä ette voisi arvata että toinen hyökkää päälle kuin vasta jälkikäteen kun se on jo tapahtunut.

Ajatelkaapa miehet vaikka niin päin, että itse lähdette naisen mukaan baarista ja se oli teidän oma vikanne kun se vei teidät asuntoonsa jossa olikin 100 kiloinen mies joka raiskasi teidät. Tai kun te kävelette kesällä ilman paitaa kadulla niin se 100 kiloinen nainen saa huumata teidät, viedä kotiinsa ja käyttää hyväkseen. Miksi aina uhria syytetään, että kävelit yksin pimeällä kotiin baarista. Eikö kaikilla ihmisillä ole oikeus kävellä kotiin mihin kellon aikaan hyvänsä pelkäämättä että tulisi raiskatuksi, eikö meillä kaikilla ole siihen oikeus, että jokaista liikettään tai ulkona olemista ja jokaista tuntematonta ihmistä ei tarvitse pelätä!!

Vaikka nainen lähtisi vieraan miehen mukaan, hän ei menetä itsemääräämisoikeuttaan eikä ihmisoikeuksiaan. Naisen raiskaaminen on silloin samanlainen rikos kuin missä tahansa muussakin tilanteessa, ja vastuu on aina yksin rikoksen tekijän, raiskaajan.

Uskomatonta, että joku ei tätä vielä 2000-luvulla tajua.

Oliko tuo raiskaus Johannalle jo toinen? Kamalaa jos joku joutuu useasti tuolaisen väkivallan teon kohteeksi.

Vaikka nainen lähtisi vieraan miehen mukaan, hän ei menetä itsemääräämisoikeuttaan eikä ihmisoikeuksiaan. Naisen raiskaaminen on silloin samanlainen rikos kuin missä tahansa muussakin tilanteessa, ja vastuu on aina yksin rikoksen tekijän, raiskaajan.

Uskomatonta, että joku ei tätä vielä 2000-luvulla tajua.

Miksei joku oikeasti raiskattu kertoisi asiasta lehdessä? Itse ainakin voisin hyvin kuvitella tekeväni niin monestakin syystä. Mallia muille; tapahtuneesta kannattaa kertoa avoimesti. Lisäksi tekijä löytyy helpommin kun tapahtunut saa julkisuutta. Nythän ukko on yhä karkuteillä. Ja ansaitsee rangaistuksensa.

Tuskin poliisin ottama dna-näyte raiskaajasta ihan Johannan itse kehittämä oli.

KAUHEAAA… sinähän olet johanna niin ihana luulis että et lähtisi toisten miesten mukaan ei seuraavan kerran kannata lähteä vaikka on kuinka kaunis mies tai komee

empä vaan usko että kukaan joka on OIKEASTI raiskattu toitottaa siitä ensimmäisenä jonkun lehden kannessa. dollaritko silmissä kiiluvat vaan.

Onko syyte ennenaikainen seksi, sitä kai piti harrastaa vasta perillä… 🙂

Juuri näin. Rohkeaa! Sitäpaitsi mitä te täällä Hymyä haukutte, ja sen sivuilla roikutte. Hemmetin hyvä ja suorapuheinen lehti, joka herättää keskustelua. Ei kumartele herroja eikä narreja. Eikä tuo näytä käräjäsaleissa pahemmin istuvan, joten juttujen on oltava totta.

Jep.. Minusta on hienoa, että joku uskaltaa tällaisesta kertoa julkisesti. Antaa muillekin uhreille viestiä, ettei raiskatuksi tulemista tarvitse hävetä.

Mistä ihmeestä toiseksi viimeinen kirjoittaja päättelee, ettei mies tehnyt muuta kuin kuristi kurkusta? Olisiko jutussa pitänyt yksityiskohtaisesti kuvailla tapahtunut penetraatio?

Poliisi tutkii tapausta raiskauksena ja dna-näytteet päästiin ottamaan. Se kertokoon kaiken. Hymy-lehtijulkisuus ei siihen asiaan vaikuta.

Raiskauksen uhriksi joutuminen on yksi pahimpia kohtaloita, mitä voin kuvitella. Toivon Johannalle voimia kestää sen ohella loukkaavat kommentit keskustelupalstoilla. Itse en sellaisia vastaavassa tilanteessa varmaan kestäisi.

Todella törkeitä kommentteja. Johanna, voimia sinulle! Ei kai kukaan rahasta millään raiskausjutuilla helvetti sentään, eikä kukaan semmoisesta ees maksa. Jos nyt vähänkään tajuatte – te tollot pennut jotka tänne kirjoittelette ja tulette olemaan ”MUKA” yhteiskuntamme toivo – niin ymmärrätte tuon jutun tarkoituksena olevan antaa tuntomerkkejä raiskaajasta julkisuuteen!!!!!!!!!!
Sentään julkkiksella on jotain hyötyä asemastaan. Voi saada asiansa esille ja ehkä rikoksensakin paremmin selvitetyksi sillä tavalla.

eipä kommenteista voi vetää yhteyttä kommentoitavaan aiheeseen.

Aika tyhmä mies, muutenkin olis nainen tullu hänen kanssaan kotiin ja silti raiskasi. En tajua.

Oma kommentti