Idolsin salainen sopimus: Kuka suomalaisista haastaa tuotantoyhtiön oikeuteen?

Johanna HämäläinenTammikuun Hymy kertoo, että ennen osallistumista ohjelmaan Idols-kokelaita vaaditaan allekirjoittamaan sopimus Idolsin tuotantoyhtiön, Fremantle Median kanssa. Hymyn tietojen mukaan sopimusrikkomuksesta vaaditaan jopa kymmenien tuhansien eurojen korvausta.

Muusikkojen Liiton lakimies Lottaliina Lehtisen mukaan useat sopimuskohdat ovat outoja.

-Lainsäädäntömme suojelee kohtuuttomilta sopimusehdoilta. Sopimuksen osapuoli voi viedä yksittäisen sopimusehdon kohtuullisuuden oikeuden tutkittavaksi. Mutta toisaalta, kuka haastaa Idols-tuotantoyhtiön oikeuteen?

Lehtisen mielestä sopimuksessa on nähtävissä myös eräänlaista tuotannon vastuunpakoilua. Lue lisää tammikuun Hymystä.

Kuvassa Johanna Hämäläinen, joka lauloi Idolsissa muutamia vuosia sitten.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Fremantle Media, Idols, Lottaleena Lehtinen, Muusikkojen Liitto, oikeus, sopimus

Kommentit

Ei pakoteta ei. Toivottavasti lakimies saa olla kunkin kilpailijan mukana sopimusten kohtuullista arvioimassa eikä läsnäolonsa vaikuta kilpailijan menestymiseen millään lailla.

Ketäänhän ei pakoteta osallistumaan IDOLSiin. Suomalaisittain kohtuuttomalta tuntuvalla sopimuksella turvataan tuotantoyhtiöiden työrauha amerikkalaiseen malliin.

STäh? Eikö tämä sama juttu uutisoitu jo edellisellä iDolls-kierroksella? Silloin ei lakijuttuja nähty. Ehkä tällä kertaa tärppää – sikäli kun Rahul Puha pääsee arkkuansa raottamaan.

Ei ole yllätys. Nuoret on helppo pelotella hiljaisiksi ankarilla sopimusehdoilla ja suurilla sopimussakoilla. Tuskin näillä häikäilemättömillä toisten kuppareilla omatunnon kolkutus yhtään unia häiritsee.

Oma kommentti