Ihmiset peloissaan Ylä-Savossa, ja poliisi valmiudessa: Vaaralliset vierailijat liikkeellä

Itä-Suomen poliisi on tehnyt kaksi poistopäätöstä pihassa vierailevien susien eliminoimiseksi.

Sonkajärven Mäkikylässä yksinäinen susi on vieraillut toistuvasti asuttujen talojen pihoissa. Eräs metsästäjä pääsi eläintä yhden kerran jopa ampumaan, mutta tuloksetta. Eläimeen laukaus ei osunut. Poliisi ja metsästäjät seuraavat nyt, toimiko poistoyritys. Jos pihavierailut jatkuvat, tilanne arvioidaan uudelleen. Poliisijohtoisessa tilanteessa mukana oli noin 50 metsästäjää.

Toinen poistopäätös tehtiin tänään maanantaina 23.11. Vieremän ja Sonkajärven rajamailla Kaarakkalan alueelle. Siellä liikuskelee 5-6 suden lauma, joka on tehnyt viime päivien aikana useita pihavierailuja asuttujen talon pihoihin. Poistopäätös oli rajattu vain yhteen eläimeen, joka tulee ensisijaisesti kohdistaa nuoreen yksilöön. Poistoyritys päättyi kuitenkin pimeän tuloon. Päivän aikana metsästäjien edessä liikkui kaksi eläintä, mutta niitä ei pääsy ampumaan. Tässäkin tilanteessa poliisi ja metsästäjät seuraavat, toimiko poistoyritys niin kutsuttuna karkotuksena. Jos pihavierailut jatkuvat, tilanne arvioidaan uudelleen.

Molemmissa tapauksissa eläinten käyttäytyminen on ollut lajille epätyypillistä. Susi yleensä väistää ja yrittää välttää ihmisen ääniä ja hajua. Nyt molemmissa tilanteissa eläimet liikkuivat pelottomasti pihapiireissä ilmeisesti ravinnonhaussa. Poliisilla on Poliisilain mukaan oikeus poistaa suurpeto, joka saattaa aiheuttaa turvallisuusuhan ihmisen hengelle ja terveydelle. 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: poliisi, susi, Ylä-Savo

Kommentit

Oma kommentti