IL: Suomalainen yhtiö kehitti erityisen vahvan taisteluvälineen – ”Alueellinen sirpalevaikutus on tarvittaessa peräti 2000 neliömetriä”

Suomalainen teknologiayritys Insta Group on kehittänyt yhdessä kumppaniensa kanssa uudenlaisen miehittämättömän ratkaisun maataisteluun, jossa yhdistyvät vaativaan käyttöön suunniteltu drone ja tehokas panososa. Kyseessä on droneen kiinnitetty tehokas kartioviuhkapanos, jonka voi laukaista usean kilometrin päästä, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan dronen avulla yli 3000 teräs- tai volframikuulaa sisältävä räjähdepanos voidaan kuljettaa ilmateitse halutun kohteen yläpuolelle ja räjäyttää. Panoksen alueellinen sirpalevaikutus on tarvittaessa peräti 2000 neliömetriä ja se suuntautuu ylhäältä alas tarkasti haluttuun maaliin.

– Tätä on taistelukentällä erittäin vaikea paeta. Kuulien lähtönopeus on niin valtava, 3000 metriä sekunnissa ja ne tulevat käytännössä kaiken henkilösuojauksen läpi, Instan puolustusliiketoiminnan myynti- ja asiakkuusjohtaja Tuure Lehtoranta kertoo Iltalehdelle.

Lähde: Iltalehti

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: drone, Insta Group, taistelu

Kommentit

Oma kommentti