Ingalla, 20, ei ole käsiä, mutta ei hän kaipaa proteesejakaan!

Inga Petry, 20, syntyi Novosibirskissa Siperiassa. Hänet adoptoitiin Yhdysvaltoihin 2,5-vuotiaana. Inga sai nauttia Lancasterissa, Pennsylvanian osavaltiossa turvallisesta ja onnellisesta lapsuudesta.

– Venäjällä olisin joutunut todennäköisesti laitokseen. Vaikka en tiedä mitään biologisista vanhemmistani, olen pelkästään kiitollinen, että minut adoptoitiin. Minut kasvatettiin niin, että kaikkien mahdollisuuksien korostettiin olevan avoinna vammastani huolimatta.

Inga oppi pienestä pitäen käyttämään jalkojaan arkisiin askareisiin. Muusikkoäiti opetti tytön muun muassa soittamaan selloa jaloillaan.

Ingan tarinan kuvineen kertoo nyt painettu Hymy-lehti.

Ingalle on luonnollisesti annettu käsiproteesit. Nuori nainen ei kuitenkaan halua käyttää niitä.

– Olen kiitollinen, että olen sellaiset saanut. Ne eivät kuitenkaan ole mielestäni kovin käytännölliset. Olen pärjännyt niin hyvin jalkojeni avulla.

Inga toden totta pystyy ilman käsiä mihin vain. Hän muun muassa opiskelee, kokkailee ja meikkaa, kuten kuka tahansa nuori aikuinen. Kiinalaisessa ravintolassa häneltä onnistuu jopa puikoilla syönti, taito, jota moni ei osaa käsilläänkään.

– Opiskelen oikeustieteellisessä ja haaveilen asianajajan ammatista. Kirjoittaminen onnistuu helposti varpailla niin kynää kuin tietokonetta käyttäessä.

Inga ei ole antanut vamman olla unelmien esteenä. Hän on asunut muun muassa New Yorkissa, vaikka arki suurkaupungin vilskeessä ei ole helpoimmasta päästä kenellekään.

– Ilman käsiä eläminen on kuitenkin ainoa tapa, jonka olen kokenut. Luulen, että joudun tekemään asioiden eteen aina keskivertoa enemmän töitä, mutta mikään ei ole mahdotonta.

Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Inga Petry

Kommentit

Oma kommentti