Ja taasko Miss Suomea höynäytetään? Lue vaiettu totuus!

Satu Tuomisto itkeeIltalehti uutisoi eilen, että missimanagari Sunneva Kantolan tekemien uudistusten myötä uudesta Miss Suomesta tulee yrittäjä, ja muutoksen myötä misseille jää entistä isompi prosenttiosuus tuloista itselleen.

Ajatuksena tämä on luonnollisesti kaunis, mutta totuus on tietenkin toisenlainen. Siitä on kuitenkin julkisuudessa vaiettu.

Aiemmin missien ja heitä myyvän Finnartistien prosentit jakautuivat fifty-fifty, 50% ja 50%. Kantolan mukaan toimisto tulee tulevaisuudessa ottamaan manageroinnista vain 30 prosenttia. Aiemmin missit olivat kuitenkin Finnartistien työntekijöitä, nyt yrittäjiä.

Siinäpä se sana nyt sitten tuleekin: yrittäjiä. Yrittäjän tulee järjestää itselleen eläketurva ja kirjanpitopalvelut sekä tarvittavat vakuutukset, hankkia auto ja maksaa sen kulut ja niin edelleen.

Yrittäjäeläke eli YEL kustantaa tänä päivänä ennalta määritetystä työtulosta yli 20 prosenttia. Se on suuri kuluerä yrittäjälle, joskin sen voi vähentää verotuksessa.

Yrittäjyys ei siis välttämättä nosta missien käteen jääviä tuloja, päinvastoin. Arvostelijoiden mukaan on niinikään kummallista, että Miss Suomesta ajetaan väen vängällä toiminimipohjaista yrittäjää. Tämä voi karsia monia osallistujia, sillä kaikki eivät halua tittelin takia moista vastuuta.

Kuvassa takavuosien Miss Suomi Satu Tuomisto.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Miss Suomi, Sunneva Kantola

Kommentit

Tulevat Miss Suomet joutuvat siis väkisin pakkoyrittäjien laajaan kastiin. Tervetuloa mukaan!

MÄ TUKSUU KAIPAILEN, HÄÄ PISNEKSETKIN HOITELIS. VALITKAA TUKSU MISS SUAMEKSIII

Mahotoon palkka. Kyllä missin kelpaa elellä ku tuommosista mahottomista prosenteista puhutaan. Ite en oo ikinä saanu 70 % se on kuulkaa iso pinkka seteleetä !

Missit kiinnosta yhtä paljon kun kilo p:tä, samasta puusta veistetyt pissikset kisaa turhasta tittelistä ja saavat kaupan päälle taloudellisen haitan. Lopetettaisiin koko kisat ja kaikki olisi tyytyväisiä.

nykyään on miss se ja miss tää ja miss toi kilpailuita niin ketä nää jaksaa oikeesti enää kiinnostaa…

Kyllä parin tonnin voittoraha ja vuoden ilmaiset tamppoonit pitää riittää missille kuin missille.

Eiköhän se makunen ilman ilman isoa ämmää anna suvun Sunnovelle ohjeet miten nykypäivänä vedetään bisnestä ja vedätetään missejä.

Mä meen kolmatta kertaa vuoden sisään Thaimaahan. Löytyy paljon parempia show-esiintyjiä ja etenkin silmissä sitä kiiltoa. Peput on pyöreet, mutta rinnat luonnostaan pienet.

Olen hiukan eri mieltä. Kaupungeissa ehkä näin, mutta kyllä missiä vielä tultaisiin töllistelemään maaseudun marketiin. Ja kyllä kauppiaalla on varaa 500 plus matkarahat maksaa, ei siinä. Maalla kaikki on toisin. Mutta kun ei ole aktiivista myyntiä. Sekin entinen missimanageri Hautamäki vai mikä, laiskotteli päivät pääskuytysten luin lehdistä että toimittajat vihasi sitä kun se ei hoitanut hommaa.

Missiydellä ei vaan tienaa rahaa. Ei kauppakeskuksilla ole varaa maksaa missien vierailuista. Se kun ei tuota rahoja takaisin. Itsekään en ole koskaan elämässäni mennyt minnekään, missä joku missi on ollut paikalla. Ei vaan kiinnosta. Menen mieluummin silloin, kun muita ihmisiä on vähemmän.

Lopetetaan nämä missikisat, niin ei tarvitse tämmöisiä kähmintöjä murehtia.
Menneen maailman touhuja.

Oma kommentti