Jaana Pelkonen hyvästelee eduskunnan – paluu telkkariin

Legendaarisen BumtsiBum-ohjelman kuvauksissa Helsingin Pasilan Filmihallilla pirtsakka juontaja Jaana Pelkonen, 44, on elementissään. Kun laulajat hyppäävät estradille, Jaana tanssahtelee korkokengissään ja kukkapuvussaan taustalla kuin villikissa konsanaan.

– Tässä saa elää mukana, mikä on ihanaa. Musiikki on ollut verissäni pienestä pitäen. Pääsin ala-asteen kolmannella luokalla musiikkiluokalle. Koen, että se on johdattanut minua myöhemmin erilaisiin töihin ja viitoittanut elämänpolkuani, Jaana tunnustaa.

Hän kertoo elämästään uuden Hymyn painetussa versiossa Juhamatti Niemisen haastattelussa. Ura tv-viihteen parissa avautui Tilt-peliohjelman kautta 1990-luvun lopulla. Sittemmin hänet nähtiin MTV3:lla juontamassa musiikki-, viihde- ja kisailuohjelmia, kunnes valinta eduskuntaan kokoomuksen edustajana vuonna 2011 siirsi tv-työt taka-alalle.

Viime syksynä Nelosella nähty All Together Now -musiikkiohjelma oli Jaanalle ensimmäinen suuri juontotyö tv:ssä sitten vuoden 2011 euroviisukarsintojen, johon samalla kanavalla nähtävä BumtsiBum on jatkoa.

– On ollut kivaa taas heittäytyä, villiytyä ja vapautua. Iso pala minusta on ollut piilossa, kun en ollut tv-töitä vuosiin tehnyt, juontajakonkari myöntää.

BumtsiBum oli Jaanalle ohjelma, josta hän ei voinut kieltäytyä. Jaana myöntää seuranneensa Marco Bjurströmin juontamaa ohjelmaa, kun sitä esitettiin MTV3:lla vuosituhannen vaihteessa 1997-2005.

– Olen ollut suuri BumtsiBum-fani. Se kuului vakio-ohjelmiini, mitä tuli nuoruudessa katsottua. Suuri kunnia saada olla tekemässä ohjelmaa.

Jaana keskusteli pestistä Marcon kanssa, mutta ei koe hyppäävänsä hänen saappaisiinsa. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Jaana Pelkonen, Bumtsibum

Kommentit

Oma kommentti