Jade Nyström aikoo siirtyä tulevaisuudessa naisten sarjaan – Aleksi Valavuori tuomitsee trans-naisten sarjaloikat

Jade Nyströminä nykyisin tunnettava 17-vuotias SM-korkeushyppääjä on todennut siirtyvänsä tulevaisuudessa miesten sarjasta naisten sarjaan. Tämä tapahtuu kun trans-nainen on käynyt läpi hormonihoidot.

Mielipiteistään tunnettu Aleksi Valavuori ei käsitä trans-ihmisten ”sarjaloikkia”.

Hän twiittaa:

– Jere hyppäsi pitkään miesten sarjassa, kuten miehet tekevät. Nyt Jere on Jade eikä Jade näe ongelmaa siinä, että hän oli Jerenä yli 30 cm miesten kärkeä perässä, mutta Jadena hän on naisten kärkeä perässä enää 2 cm. Minä näen tässä ison vääryyden ja vaaran, Valavuori sanoo.

–  Edes mahdollisuus hypätä naisten sarjassa tulevaisuudessa on täysin väärin. Kenties urheilijat eivät itsekään näe tätä ongelmaisuutta ennen kuin sen joutuu ihan konkreettisesti kokemaan ja menee työt, Valavuori tomuttaa.

MTV Uutiset  on haastatellut Nyströmiä, joka sanoo, että hän aikoo käydä hormonihoidot ja että kaikilla urheilijoilla on omia fyysisiä vahvuuksia ja etuja.

– Mä odotan, että mä pääsen näyttämään. Mua ei hirvitä tai pelota se millään tavalla. Olen henkisesti valmis siihen. Haluan rikkoa rajoja, Nyström kertoo MTV:lle suunnitelmistaan.

 

 

 

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Aleksi Valavuori, Jade Nyström, trans, urheilu

Kommentit

Oma kommentti