Janne Porkka: Esiintymisessä ja kalastamisessa on yksi yhteinen tekijä

Onnenpyörästä tuttu juontaja-imitaattori Janne Porkka teki Big Brotherin siivittämänä paluun suuren yleisön tietoisuuteen.

– Suosio hämmensi, hän myöntää, mies toteaa Hymyn painetun lehden jutussa.

Aurinko porottaa kirkkaalta taivaalta ja meri on tyyni, kun viihteen sekatyömies Janne Porkka, 56, viittelöi Kustavin vierasvenesatamassa veneen kyytiin. Venettä kipparoi kalastusopas Vesa Liukkonen, jonka mukaan keväällä julkkis Big Brotherissa hurmannut Janne lähtee kalaan aina mitä kiireiltään ehtii.

– Kun Big Brother loppui, oli päästävä nopeasti mökille ja merelle kalastamaan, Janne tunnustaa.

Vesa ohjaa veneen piskuisen saaren kylkeen. On aika kaivaa virvelit esiin.

–Tästä heitetään ensimmäiset hauet, Janne pamauttaa itsevarmana.

Koko kansan tietoisuuteen 1990-luvulla Onnenpyörä -tv-ohjelmasta noussut Janne on viihtynyt kalastuksen parissa kolmisenkymmentä vuotta. Liki ympäri vuoden.

– Pilkkimään minua ei saa, mutta heti kun jäät sulavat, lähdetään onkimaan siikaa. Kuhaa pystyy jigaamaan pitkälle talveen aina jäiden tuloon saakka.

Nuorempana Janne haaveili merimieskapteenin ammatista. Hän kävi merenkulkuoppilaitoksen Turussa ja toimi useita vuosia matruusina laivalla.

– Ehdin olla myös Viking Sally -laivalla yhdeksän kuukauden ajan ennen kuin alus myytiin virolaisille ja siitä tuli Estonia, huokaa Janne.

Vuosien saatossa Janne on oppinut tuntemaan Turun saariston kalastusapajat. Hänen oma tukikohtansa sijaitsee nykyään Taivassalossa, josta Janne ampaisee pulpettiveneelle kalaan.

– Keleistä riippuen. Jos tuulee luoteesta, on parempi jäädä mökille. Tuulen suunnalla on iso vaikutus kalan saantiin. Se voi työntää kaloja pois, Janne huomauttaa.

Kokenut viihdekonkari löytää esiintymisestä ja kalastuksesta yhtäläisyyksiä.

– Esiintymään oppii vain esiintymällä. Sama on kalastuksessa. Mitä enemmän kalastaa, sitä paremmin oppii kalastamaan, lukemaan etäisyyksiä, luontoa ja kelejä. Kalastuksessa pitää olla hyvät hermot. Ei saa turhautua, jos heti toisella heitolla ei nappaakaan.

Lue juttu kokonaan Hymystä.

 

Teksti:Hymyn toimitus, Juhamatti Nieminen
Avainsanat: Big Brother, BB, Janne Porkka, kalastus

Kommentit

Oma kommentti