Jari Sillanpään tuulivoimabisneksen kovat vaikeudet: Panttina jopa vanhempien kotitalo!

Hymyn raportti paljastaa Jari Sillanpään kunnianhimoisen tuulivoimabisneksen kaikki taustat ja vaikeudet. Sillanpään perustama tuulivoimabisnes on nyt Raahen kaupungin energiayhtiön 75-prosenttisesti omistama, mutta vastatuuli on jatkunut.

Sillanpään tuulivoimayrityksen lainojen kokonaismäärän uutisoitiin olleen vuosi sitten jo viisi miljoonaa euroa. Velkojen vakuudeksi suosikkilaulaja panttasi valtaosan omaisuudestaan ja vanhempiensa talon.

Projekti koki kovia jo alkumetreillä, kun yhteistyökumppani ajautui toimitusvaikeuksiin. Sitten iskivät toisenlaiset ongelmat. Siipien asennusvaiheessa alusta petti ja koko tuulimylly meni tuusannuuskaksi.

Sillanpään tuulivoimabisneksen pelastajaksi kutsuttu Raahen Energia Oy ei sekään ole välttynyt vastatuulelta.

-Jouduimme tekemään myllylle uudet perustukset, sillä ensimmäinen versio oli Merenkulkupiirin mukaan 50 metriä väärässä paikassa. Myös rahoitus ontui. Jouduimme hakemaan yrityskiinnityksen, toimitusjohtaja Heikki Jäälinoja kertoo Hymylle.

Hymy oli paikalla seuraamassa salaperäiseksi muuttunutta yhtiön hallituksen kokousta, johon Sillanpäätä kuljeteltiin pusikkojen läpi. Myös tummennetut autonikkunat olivat käytössä.

Lue nykyisen vähemmistöosakkaan, Jari Sillanpään vastatuulista tuulibisneksessä enemmän painetusta lehdestä.

 

 

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: Jari Sillanpää, tuulivoima

Kommentit

Oma kommentti