Järkyttävä avautuminen suomalaisnaiselta: Uhkaa tappaa itsensä ja meidät muut!

Nettiin kirjoitettu läheisen avautuminen on jyrkkää luettavaa nykypäivän Suomesta. Olemme tulleet tilanteeseen, jossa mielenterveysongelmista kärsivät ovat avohoidossa eivätkä pääse akuutiksi vaiheeksi hoitolaitokseen millään hinnalla. Eivät vaikka itse haluaisivat tai vaikka läheiset näkisivät tarpeen.

Naisen läheinen on sairastunut paranoidiseen skitsofreniaan, mutta jättänyt lääkkeensä ottamatta. Nyt hän uhkailee muita, hajottaa paikkoja, on poliisin kanssa tuttu ulkomaita myöten ja on myös itselleen vaarallinen. Lukuisatkaan käynnit psykiatrisella poliklinikalla eivät johda siihen, että hän pääsisi tai joutuisi hoitoon.

-Olen niin pettynyt ja vihainen siihen, että nuori henkilö ei saa tarvitsemaansa apua. Meitä läheisiä ei kuunnella yhtään. Haluan peräänkuuluttaa lääkäreiden vastuuta. Vaikka on kiire, niin haluatteko seuraavaksi todeta henkilön kuolleeksi tai jonkun hänen läheisensä? Voiko tämä todellakin olla näin? Lue koko karmaiseva ja yksityiskohtainen tilitys hyvinvointisivustolta, TÄÄLTÄ.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: masennus, lääkäri, Mielenterveys, terveydenhuolto, pakkohoito, avohoito, omainen, psyykkinen

Kommentit

Oma kommentti