Järkyttävää! Näin paljon tapon yrityksiä ja henkirikoksia Suomessa muutaman päivän sisällä

Poliisi on kertonut, että viime päivinä vakavia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikosepäilyjä on tullut paljon.

Tänään lauantaina ennen puoltapäivää poliisille tuli ilmoitus väkivallanteosta Pieksämäen haja-asutusalueella.

Tapahtumapaikalta tavoitettiin rikoksesta epäilty ja tämänhetkisen tiedon mukaan väkivallan seurauksena kuollut uhri. Tapahtunutta tutkitaan henkirikoksena. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.

Turun Stålarminkadun keskiviikkona tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty on eilen vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Kyseessä on perheen sisällä tapahtunut väkivallanteko. Teon jälkeen uhri poistui tekoasunnosta pihalle viereisen päiväkodin läheisyyteen, josta hänet toimitettiin sairaalaan. Epäilty tekijä otettiin kiinni tapahtumapaikalta yksityisasunnosta.

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii Kokemäellä toissapäivänä yksityisasunnossa tapahtunutta väkivallantekoa tapon yrityksenä. Asianomistaja on viety ambulanssilla Satasairaalaan Poriin ja poliisin saaman tiedon mukaan hänellä ei ole välitöntä hengenvaaraa.

Poliisilla on tutkinnassa myös epäilty tapon yritys Valkeakosken Kauppatorilla varhain lauantaina 12.9.2020 noin aamuneljältä lähellä torilla olevaa grilliä. Uhria lyötiin teräaseella aiheuttaen hänelle vakavat vammat. Paikalla on ollut useita henkilöitä, ja poliisi pyytää heitä ottamaan yhteyttä kertoakseen havaintonsa. Tutkinnassa on tähän asti selvinnyt, että teosta epäillään kahta miestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi eilen 16-vuotiaan pojan. Häntä epäillään 29.9.20 keskellä päivää Tampereen Kaupissa tapahtuneesta murhan yrityksestä. Hänet vangittiin todennäköisin syin. Tapauksessa on toinenkin epäilty. Epäiltyjen uhri on valikoitunut sattumanvaraisesti. Epäillyt ovat kuitenkin rajanneet kohteekseen miehet.

Poliisi tutkii Vuosaaressa Helsingissä torstaina noin kello 16 tapahtunutta puukotusta tapon yrityksenä. Puukotus tapahtui kadun varteen pysäköidyn auton vieressä Tyynylavankujalla.

Poliisi tutkii Pihtiputaan Muurasjärvellä tapahtunutta henkirikosta, jossa on saanut surmansa paikkakuntalainen keski-ikäinen mies. Tapaus tuli poliisin tietoon toissapäivänä. Poliisi on ottanut henkilöitä kiinni tapaukseen liittyen. Asian esitutkinta on vasta alkuvaiheessa eikä poliisi tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii Vantaan Hämeenkylässä tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Epäilty henkirikos tuli ilmi 28.9.2020, kun poliisi löysi vainajan yksityisasunnosta. Poliisi on kiinniottanut teosta epäillyn henkilön ja hänet on sittemmin vangittu. Epäilty on noin 40-vuotias mies. Uhri on nainen ja niinikään noin 40-vuotias.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii 26.9. kello 05.15−05.45 välisenä aikana Kirkkonummen keskustassa tapahtunutta tapon yritystä. Poliisi pyytää tapahtuma-aikana Kirkkonummen Asematiellä liikkuneita tai asiasta jotain tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: poliisi, henkirikos, tapon yritys

Kommentit

Oma kommentti