Kuva: Kari Pekonen

Jenna pelasi 200 000 euroa, sai petostuomion: ”Tämä juttu hämmentää kaupan kassoilla edelleen”

33-vuotias Jenna Mäkelä sairastui peliriippuvuuteen, pikavippaili omissa ja muidenkin nimissä pari sataa tuhatta euroa – ja pelasi, kaiken.

Hän sai petostuomion, mutta tänä päivänä hän kertoo olevansa vapaa. Velkavankeus jatkuu, mutta vapaudella hän tarkoittaa vapautumista häpeästä.

-Minun ei tarvitse enää hävetä sairauttani. On kaksi eri asiaa hävetä tekojaan kuin hävetä sairautta ja itseään.

Jenna kertoo elämästään Hymyn painetulle lehdelle ja toteaa varsin mielenkiintoisen asian siitä, kuinka vaikeaa peliongelmaisen voi olla ympäröivässä yhteiskunnassa luovia. Peliongelmaisuus kun ei ole esimerkiksi samalla lailla tunnustettu kuin alkoholiongelma.

-Kaupan kassalla voi olla normaalia kysyä että laitetaanko lappu täyteen lottoa tai kenoa. Ehdotetaanko kassalla, että haepa vaikka sixpäkki sidua. Tai jos haet pullon Alkosta niin tarjotaanko viinin kylkeen kossua, Jenna kysyy.

Teksti:Hymyn toimitus, Reija Kokkola
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: peliongelma

Kommentit

Minä kanssa lisää lainaa, vaikkei olisikaan kontanttia.
lähden taudittelemaan. Niillä on varmaan sellaisilla konkurssifirmojen johtajilla, joku tauti.

Elin yli varojeni ja kavalsin muidenkin elämiseen tarvittavat varat. Onkos tässä nyt mitään puolustettavaa. Jollain tavalla voisi olla kyseessä narsistinen persoonallisuushäiriä, jossa toisten omat onkin omia. Joillakin pomoilla.

Pikavippejä, sekä korkeakorkoisia lainoja on tyrkytetty, en ole ottanut. Alkossa ei ole viinaa tyrkytetty, olen ostanut.Erilaisia uhkapelimainoksia on tyrkytetty, olen pelannut veikkauksen pelejä, mutta tavallisen kaupan tai kioskin kassalla ei pelitositteita eikä arpoja ole tyrkytetty. Peliautomaatteja pelaamalla ei voi rikastua. Synninpäästöä tässä tapauksessa ei.

Kenon tai Loton kampanjointi siten, että tarjotaan lappua kassalla on varsin yleistä.

Oma kommentti