Jenni sen kertoo: Kelan tuilla on kivaa, ei ahdista, voi tehdä kivoja juttuja…

Jenni-niminen Facebookin käyttäjä on herättänyt keskustelua osallistumalla suorasanaisesti keskusteluun vähävaraisuudesta. Jennin ajatukset eivät tiettävästi ole provokaatiota, ja siksipä ne ovatkin herättäneet keskusteluryöpyn.

Jennin somejuttelut päätyivät myös Feissarimokat-palstalle. Näin Jenni puhui Facebookissa:

-Mä en oo yhtäkää päivää ollut töissä, koska mä en ees oo hyvä missään sellases, mil alal tienais tarpeeks paljo enemmän ku mitä saa Kelalta tekemättä mitää. Ja ihan hyvin mä pärjään. Ja kun o Kelan tuilla ni jää aikaa tehä kivoi juttui. Ei ahdista mikää ja kaikki tuntuu kivemmalt ku voi tehdä asioita millo haluu eikä pakoteta tekemään mitään. Kyl mäki tekisin töitä jos ois olemas joku työ joka ois korkeintaa 6h päivässä ja muutama kerta viikos ja joka ei ois siivoojan työ ja jossa sais olla mahdollisimman yksin. Ja ei inhoais sitä työtä…

Yllättäen Jenni ei saa kovin paljon ymmärrystä ulostulolleen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: työ, Kela

Kommentit

Vaikka Jenni olisi feikki, ongelma ja epäkohta on tosi. Eikä kyse ole mistään yksittäistapauksesta. Suomalainen kieroutunut hyvinvointiyhteiskunta tuottaa näitä sekä itse että kaukomailta, jopa sukukunnittain.

”Myymälävaras syö pöydässäsi” valistettiin muinoisessa tietoiskussa. Työtä vieroksuva sosiaalipummi tekee täysin samaa. Ja paitsi syö, samalla myös nakertaa yhteiskunnan työmoraalia ja siten koko yhteiskunnan perustaa. Miksi kenenkään kannattaa raataa, kun elämä rullaa muutenkin? Ei tosiaan kannata. Miksi uhrata vapautensa ja vapaa-aikansa, että saisi olla kustantamassa totaalivetelysten loisimista?

Oma kommentti