Joel Hallikainen myöntää: ”Olen rakentanut jo ruumisarkkuni”

Viihteen monitaituri Joel Hallikainen täytti aivan vastikään 60 vuotta.

Hän on ahertanut korona-aikana uuden harrastuksensa eli puutöiden parissa omalla verstaallaan. Yhtenä projektina miehellä on ollut oman ruumisarkun rakentaminen, johon hän sai sykäyksen perhettä kohdanneesta surusta anopin kuoltua.

– Rakentaminen oli minulle terapiaa. En miettinyt sen aikana kuolemaa, vaan elämää ja sen erilaisia vaiheita. Löysin koko ajan itseni elämän keskeltä, mikä oli avartavaa. Suru, joka oli projektissa myötä, oli vain yksi osa sitä kaikkea, Joel huomauttaa.

Laulaja sanoo ääneen:

– En ole valmis kuolemaan. Minulla on täällä vielä joku tehtävä.

Arkullakin on ollut käyttöä.

– Se toimii maalikaappina. Laitan sinne maaliämpäreitä riviin.

Puutyöt eivät ole rajoittuneet vain arkun väsäämiseen.

– Olen tehnyt paljon muutakin, kuten kaappeja, pöytiä ja hyllyjä. Se on ollut kivaa. Lähdin aivan nollista liikkeelle, enkä tiennyt osaavani tehdä käsilläni mitään.

Muusikko on tehnyt paluun televisioruutuihin AlfaTV:llä nähtävässä Sinua, sinua rakastan -parisuhdeohjelmassa, jota hän juontaa yhdessä rakkaustohtori Hanna Ranssi-Matikaisen kanssa.

– Elän elämäni parasta aikaa. Iän myötä tekemiseen ja olemiseen on tullut tyyneyttä, valoa ja lepoa. Minulla riittää luomisvoimaa ja olen saanut kyvyn kohdata takaisin, Joel muotoilee.

Lue juttu lehdestä. Sen on kirjoittanut Juhamatti Nieminen.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Joel Hallikainen, ruumisarkku

Kommentit

Oma kommentti