Tuksu on isänsä omaishoitajana silloin tällöin. Hymyn arkisto

Johanna Tukiaisesta tuli omaishoitaja – kuvat!

Kohublondi Johanna Tukiainen on nykyään isänsä Markun omaishoitaja. Hymy kävi tutustumassa Johannan ja Markun arkeen.

Markku Tukiainen sai sairauskohtauksen pari vuotta sitten. Nyt 66-vuotias mies kärsii muistisairaudesta. Johanna kertoo hoitaneensa isäänsä kotonaan viimeiset kaksi kuukautta.

-Isä on kuin Uppo-Nalle, Johanna katsahtaa häneen lempeästi. Sitten hän paloittelee Markun ruoan.

Ruotsissa vakituisesti asuva isä-Markku on yleensä hoitokodissa kaksi viikkoa, ja sitten kaksi viikkoa kotona. Hän ei kuitenkaan viihdy hoidossa. Johanna kertookin pelastaneensa isänsä hoitokodilta. He ottivat yhdessä suunnaksi laivasataman ja tulivat Suomeen.

Johannan äiti, Marja, on hyvin kiitollinen tyttärelleen hoitoavusta. Pariskunta on palaamassa pian Tukholmaan ja Markku saa olla kuukauden yhtä soittoa kotona. Tulevaisuudessakin Johanna hoitanee eripituisia jaksoja isäänsä, esimerkiksi silloin, kun Marja lähtee ulkomaanmatkalle. Lue juttu painetusta lehdestä.

 

Teksti:Hymyn toimitus, Jasmin Määttä
Kuvat:Kari Pekonen
Avainsanat: Johanna Tukiainen, Markku Tukiainen, omaishoitaja

Kommentit

Miten henkisesti täysin epävakaasta alkoholistista, jolle häätölappukin jo toimitettu, voi toimia jonkun omaishoitajana? Ulosottoviranomaisen asunnosta ottamissa kuvissa näkyy, ettei ko. henkilö kykene huolehtimaan edes itsestään. Pahoinpitely- sekä eläinten kaltoinkohtelutuomioitakin löytyy.
Ei kai omaishoidontukea sentään makseta kun sairastunut henkilö ei asu Suomessa? Tämän kaiken takanahan on vain se, että Johanna saisi jostakin säännöllisesti rahaa ja omaishoitajana kunnan järjestämän asunnon. Työttömänä, työtä vieroksuvana, velkaantuneena ja luottotietonsa menettäneenä hänen on mahdotonta sitä itse järjestää. Kyky hoitaa asioitaan kun on muutenkin olematonta.

Johannan ja Markun arkeen tutustuttiin ravintolassa. Miksei Johannan kodissa? Eikö Suomessa alkoholiongelma ole jonkinlainen este omaishoitajana toimimiselle? Jutussakin lukee että Johanna vain auttaa isänsä hoidossa, eikä siten olisi tämän omaishoitaja. Eiköhän se titteli kuuluisi vaimolle, Marjalle. Oksettava juttu, jossa huomion- ja tittelinkipeä Johanna Tukiainen yrittää korottaa itseään johonkin asemaan.

Eikös se juttu mennyt niin, että Johanna olisi halunnut viedä Markun Turkkiin, mutta Marja ja Jasmina estivät sen. Johanna haki väkisin Markun Suomeen muutamaksi viikoksi. Tässä välissään kerrottiin, että Jasmina hoiti Johannan sairaalaan lepäämään ja Marja sanoi, että Markku hermostui niin paljon, että piti mennä hoitoon ja saada lisää lääkitystä. . Johanna Käytti isäänsä Loviisassa ja mm. Tallinnassa. Johanna valitteli kovasti, että on raskasta hoitaa isää. Sitten vei takaisin Ruotsiin, ymmärrän,, että Marjalla on raskasta murra mielestäni Markkua ei pitäisi tuossa kunnossa lähetellä eri puolelle. Nyt Johannalta menee asunto alta, joten ei varmaan ole kovin viisasta ottaa tuota omaishoitajan vakanssia niin kovin vakavasti. On kyllä omituista, että perheen kaikki asiat, hyvät ja huonot kerrotaan noin avoimesti julkisuudessa ja sitten valitetaan, että ihmiset pilkkaavat ym. Johtamalle ja Jasminalle tämä on tietty yksi tapa saada julkisuutta ja muutama satanen näistä jutuista mutta Marjaa ihmettelen. Taitaa se Joel olla näistä kaikkein fiksuin kun pysyy pois tästä paska julkisuudesta.

Hei ,ihan nyt oikeasti,herätkää hörhöt siellä toimituksessa. Tukiaisesta ei ole kenenkään omaishoitajaksi,kun ei pysty edes itsestään huolehtimaan. Kyllä kameran edessä voi ruokaa paloitella ja puhua soopaa niin että molemmat korvat heiluu..Olen pitänyt Hymyä hieman fiksumpana kuin Seiskaa,mutta tuo juttu oli kyllä pohja noteeraus..Missähän se Tukiainen sitä pappaansa paapoo kun kämppäkin on ulosmitattu ja joutuu kadulle tuosta alkuvuodesta. Nyt oikeasti ymmärrän mitä soopaa media voi ulos työntää.

Johanna kertoo hoitaneensa isäänsä kotonaan viimeiset kaksi kuukautta

Ja kissan viikset!!! Johanna oli Turkisissa keikkailemassa marraskuun joten eipä todellakaan ole Markkua kotonaan hoidellut!

Johanna ei pelastanut isäänsä vaan sieppasi isänsä Suomeen ilman lupaa, siitä syystä joutui pakkohoitoon mistä facessa avautui turkin reissun aikana. Jasmine kirjoitti silloin samasta aiheesta hakien lähestymiskieltoa Johannalle.
Hymy voisi oikeasti tarkistaa faktat eikä kirjoittaa mitä Tukiaiset sanelee!
Tukiaiset komppaavat kaikki toisiaan viis valehtelusta. Ihmetyttää kuinka Marja Tukiainenkin sortuu valehteluun?

toisin kuin juttu antaa ymmärtää niin johannahan ei ole koskaan työskennellyt hoitoalalla vaan suorittanut vanhustenkodissa yhdyskuntapalvelua.

Omaishoitaja? Oletteko siellä toimituksessa nyt ihan varmasti tarkastaneet tämän muualtakin kuin Johannalta?

Kuka on omaishoitaja?
Suomen omaishoidon verkosto määrittelee omaishoitajaksi henkilön, joka pitää huolta perheenjäsenestään tai muusta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan omatoimisesti.

Laki omaishoidon tuesta määrittelee omaishoitajan suppeammin henkilöksi, joka on tehnyt omaishoitosopimuksen kunnan kanssa. Omaishoitotilannetta tai omaishoitajana olemista ei voi kuitenkaan määritellä ainoastaan lakisääteisen omaishoidon tuen perusteella.

Kuinka paljon Suomessa on omaishoitajia?
Selvitysten mukaan yli miljoona suomalaista auttaa säännöllisesti läheistään.

Aahhaahhaaaaa! AAAAHHAAAHHHAAHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHAAAAAHHHHHAAAAAAAHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAHHHHAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Toimitus, voisitte oikaista jutun ja ottaa selvää, kuka on Johannan omaishoitaja ? Hän on monesti itse kirjoittanut lääkityksestään ja sairaudestaan ja kuvat kotoaan paljastavat, ettei minkäänlaista arjen hallintaa ole. Ja mitä tulee siihen pilkaamiseen, niin aika vähällä ovat päässeet, kun näkee millaista sakkia tuo perhe on ja miten tyhminä he meitä lukijoita pitävät.

Kyllä on hyvin otettu selvää asioista ja kirjoitettu juttu.
” Johanna kertoo hoitaneensa isäänsä kotonaan viimeiset kaksi kuukautta.”
Toimiko Johanna etänä omaishoitajana Turkista.

Oma kommentti