Jos Windows95man peruu osallistumisensa euroviisuihin…voisiko Käärijä ja Erika Vikman tulla tilalle?

Ajatuksena sävähdyttävä. Suorastaan innostava. Mutta siis miksi? Siksi, että Windows95manin ja Henri Piispasen voitettuaan lauantaina Uuden musiikin kilpailun No Rules -kappaleellaan, heidänhän on tarkoitus edustaa Suomea Malmön Euroviisuissa.

Mutta, mutta…

Kritiikki on ollut kovaa. Heidän mahdollisuuksiinsa monet eivät usko. Pelkona on, että lopputulos on kuin Kojon vuonna 1982. Tuolloin Kojo valittiin finaaliin kappaleella Nuku pommiin, joka sai eurooppalaisilta raadeilta tasan nolla pistettä.

Nyt keskustellaan siitä, että osallistuuko Suomen euroviisuedustaja ollenkaan kisoihin.

Windows95man eli Teemu Keisteri kertoi epäröinnistään Euroviisuihin osallistumisesta tiistaina HS:n haastattelussa. Epäröinnin syynä on Israelin osallistuminen Euroviisuihin, mitä vastustetaan laajalti Gazan sodan takia.

Artisteja ja Yleä on painostettu boikotoimaan Euroviisuja, mikäli Israelin annetaan osallistua.

Tosiasia lienee kuitenkin, että Windows95manin ei kannattaisi osallistua muutenkaan, koska kisoissa pärjääminen voi olla varsin hankalaa. Onpa hänen väitetty olevan suorastaan katastrofi ja Suomen kisakappaleen mitättömistä mahdollisuuksista menestymiseen.

Siispä ajatusleikistä voisiko tulla toteuttaminen: Mitä tapahtuisi jos Erika Vikman ja Käärijä osallistuisivat kappaleella Ruoska esittämällä jo nähdyn ainutlaatuisen ja vahvan visuaalisen toteutuksensa.

Valitettavasti muidenkaan UMK-finalistien vetovoima ei tule riittämään kovassa kilpailussa kärkisijoille, joten estäisikö mikään sääntö tekemästä tuollaista erikoisliikettä?

Erika Vikman. Kuva: Tiia Ahjotuli/Otavamedia.

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: Erika Vikman, käärijä, Windows95man

Kommentit

Oma kommentti