Juha Mieto täräytti mielipiteensä maastohiihtovalmennuksesta: ”Levätähän ja Twitterissä ollahan vaikka kuinka paljon…”

Juha Mieto kertoilee mielipiteitään maastohiihtovalmennuksesta ja puhelee omista kuulumisistaan painetussa Hymy-lehdessä Lasse Tuorilan jutussa.

Kriitikot ovat olleet sitä mieltä, että suomalaisessa valmennustaktiikassa on viime ajat tuijotettu pelkästään kestävyysominaisuuksien kehittämiseen samalla kun laji on muuttunut suuntaan, jossa muun muassa nopeuden ja räjähtävyyden merkitys on korostunut.

Mieto jyrähtää:

-Ennenkin on kuule tarvittu räjähtävyyttä ja voimaa ja sitä on ollut! Hiihtovalmennus on maailman yksinkertaisin asia näin kiteytettynä.

Mietaa tietää miten nuoria tulisi valmentaa:

-Ihminen kun täyttää 20 vuotta, niin siihen asti sen lihaksisto ja luusto on kehittynyt, ja sitten ollaan aikuisiässä. Nuorena pitää kestävä kivijalka ensin rakentaa, jotta sitten on runkoa kuule ruveta oikeen kunnolla harjoottelemahan, kun tullahan aikuisikähän. Jos nuorena ruvetahan vain kilometrejä säästämähän, levätähän ja twitterissä ollahan, niin jää se kestävän kivijalan rakentaminen ja ei tuu koskaan huippua, Mieto tietää painetussa lehdessä. Lue juttu lehdestä.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: Juha Mieto, maastohiihtovalmennus

Kommentit

Oma kommentti