Juhannuksen sääennuste – Ensi viikolla lämpenee – paikoin jopa 30 astetta mahdollista!

Juhannuskokko

Juhannusaattona sadekuuroja tulee vielä monin paikoin pohjoisessa, mutta juhannuspäivä on Suomessa jo laajalti poutainen. Sää lämpenee vähitellen loppuviikon mittaan.

Tuuli on torstaina ja perjantaina puuskaista etenkin maan etelä- ja keskiosassa ja lauantaina pohjoisessa.

Maastopalovaroitus estää näillä näkymin juhannuskokkojen polttamisen osassa maata. Ensi viikon ennusteissa näkyy nyt paikoin jopa 25–30 asteen lämpötiloja.

– Juhannusviikonloppu on maan eteläpuoliskolla laajalti poutainen ja aurinkoinenkin. Maan pohjoispuoliskolla tulee vielä perjantaina eli juhannusaattona sateita, mutta viikonlopun edetessä sää poutaantuu ja sunnuntaiksi myös laajalti selkenee pohjoisessakin, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Maan etelä- ja keskiosassa päivälämpötila on juhannusaattona enimmäkseen 15–21 astetta ja lauantaina ja sunnuntaina 18–23 astetta. Pohjoisessa päivälämpötila on perjantaina ja lauantaina pääosin 10–17 astetta, sunnuntaina 15–20 astetta.

– Yli 20 asteen lukemia on juhannusaattona vain paikoin etelässä, juhannuspäivänä puolestaan paikoin jo Vaasa–Savonlinna-linjan eteläpuolella. Sunnuntaina pohjoisimmat 20 asteen ylitykset ovat jo Keski-Lapin tienoilla. Sunnuntaina Keski-Lapin eteläpuolella lämpötila nousee laajalti 20 asteen yläpuolelle.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää voisi lämmetä ensi viikolla selvästi.

– Ensi viikolla näyttää hyvinkin mahdolliselta, että Suomeen vahvistuu korkeapaine, jonka yhteydessä meille leviää helteistä ilmamassaa. On mahdollista, että meille syntyy ainakin muutamaksi päiväksi toukokuisen kaltainen sulkukorkeapainetilanne. Lämpötila voi viikon edetessä nousta laajalti helteiseksi, maan eteläpuoliskolla joinakin päivinä paikallisesti jopa 30 asteeseen, Joanna Rinne kertoo.

Helteellä tarkoitetaan vähintään 25,1 asteen lämpötilaa.

Lähde: Foreca

Teksti: jarikupiainen
Avainsanat: juhannus, sää

Kommentit

Oma kommentti