Juristi bordellikohusta: Kovin vaikea puuttua!

Juristi bordellikohusta: Kovin vaikea puuttua!Maaliskuun Hymyssä on raportti prostituutiosta ja paritusrikollisuudesta, joka on levinnyt jo keskisuuriin ja pieniin kaupunkeihin. Esittelemme myös yhden esimerkkikaupungin, Jyväskylän bordellit, jotka sijaitsevat aivan tavallisissa kerrostaloasunnoissa. Mitä keinoja muilla asukkailla on puuttua bordelleihin? Valitettavan vähän mitään.

Jos huomaa prostituutiota omassa taloyhtiössään, mitä voi tehdä. Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm vastaa.

-Kyse on hankalasti toteen näytettävistä asioista semminkin kun seksipalvelujen myynti ilman paritusta ja ihmiskauppaa ei ole Suomen lain mukaan rangaistavaa.

-Taloyhtiön näkökulmasta on ongelmana se, pystytäänkö selvittämään, onko kyse paritusrikollisuudesta vai muusta. Jos on epäily rikoksesta, siitä pitäisi ilmoittaa poliisille. Puuttumiskynnys voi löytyä myös häiriöstä. Mutta sen todistaminen on vaikeaa.

-Jos tavallinen pariskunta harrastaa äänekästä seksiä kodissaan, niin eipä siihenkään juuri voi puuttua. Miksi voisi puuttua tähänkään sitten? Tai jos ulkomaalaisella perheellä käy päivittäin vieraita, niin miten voitaisiin puuttua siihenkään, että huoneistossa käy paljon miesvieraita, Furuhjelm pähkäilee. Lue mielenkiintoinen raportti maaliskuun lehdestämme.

Teksti:Hymy.fi
Avainsanat: prostituutio, Marina Furuhjelm

Kommentit

Seksuaalinen teko lain mukaan josta parittamislaissa mainitaan:Seksuaalisella teolla tarkoitetaan sellaista tekoa, jolla tavoitellaan seksuaalista kiihotusta tai tyydytystä, ja joka tekijä ja kohteena oleva henkilö sekä teko-olosuhteet huomioon ottaen on seksuaalisesti olennainen. Seksuaalinen teko ei edellytä sukupuoliyhteyttä. Niin ikään fyysinen kontakti ei ole teolle välttämätön. Seksuaaliseksi teoksi ei katsota esimerkiksi kulttuuriin kuuluvaa tapaa tervehtiä suutelemalla, tai muuta vastaavaa, koska tällä teolla ei tavoitella seksuaalista tilaa. (laki24.fi)
Tästä huolimatta suomessa toimii erilaisia hieromalaitoksia ja sadomasokismi-studioita jotka pohjautuvat seksuaaliseen kiihottamiseen sekä tyydytykseen ja työntekijät jopa palkattuja ja tilat vuokrattuja,käytännössä samaa prostituutiota ja paritusta,kukaan ei vaan halua puuttua kun hyötyy itsekin.

Mikäli henkilö hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten tai kahdeksaatoista vuotta nuoremman lapsen tekemää, ilmeisellä tavalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa tekoa varten; taikka, vakiintuneena osana liiketoimintaansa majoittaa sellaiseen tekoon ryhtyvää ja siten olennaisesti edistää tekoa; taikka, yhteystietoja välittämällä tai muuten markkinoi toisen sellaiseen tekoon ryhtymistä tietäen, että hänen toimintansa olennaisesti edistää teon toteutumista; taikka, muuten käyttää hyväkseen jonkun ryhtymistä sellaiseen tekoon; taikka, viettelee tai painostaa toisen sellaiseen tekoon, katsotaan hänen syyllistyvän paritukseen. Parituksesta tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kolme vuotta. Teon yritys on rangaistava. (laki24.fi)

Aihe on jostakin syystä vaikea monelle taholle,palveluiden käyttäjille ja viranomaisille.Yksi syy ettei kaikki viranomaiset edes tiedä miten lakia tulkita,toinen se että kukapa haluaisi itse syytettä toiminnan edistämisestä jolloin helppo sanoa ettei asialle voi mitään tai mitä se kenellekään kuuluu.Hymyn kannattaisi ottaa yhteyttä eri kansanedustajiin ja kysyä miksi lakia ei täsmennetä jo siitäkin syystä että tilastokeskuksen mukaan prostituutiossa joka on suomessa veronalaista tuloa valtiolta jää saamatta miljoonien verotulot ja eihän muutakaan työtä voi tehdä pimeästi ja kummasti kiinni jäävät ja viranomaiset ei muka voi puuttua tähän ilmiöön.Hyväksyn itsenäisenä yrittäjänä toimivat seksityöntekijät,he tekevät laillista työtä ja laki pitäisi muuttaa että seksinosto on kielletty muilta,ostajalle että myyjälle rangaistus.

joo lopettakaa ihan oikeasti. entäpä jos jollai nuorella tytöllä ois paljon panokavereita, mutta raha ei vaihtaisi omistajaa? pitäisikö siihen puuttua? Jos kyse ei ole parituksesata, niin hymy vois olla puuttumatta asiaan. Eikä tarviis koko ajan jauhaa tästä.

Oma kommentti