Jussi Halla-aholla idea: Näin someloukkaantuminen ja pöyristyminen voitaisiin saada hillintään

Tätä aikaa leimaa loukkaantumisen kulttuuri. Mitään ei saisi sanoa, sillä kaikki on väärin ja joka asiasta leivotaan skandaali. Joku on hirtehisesti todennut, että tulisipa sota tai maanvyöry, niin ihmisillä olisi tyhjänpäiväisten ininöiden sijasta ihan oikeanlaista mietittävää.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho väläyttää omaa ideaansa:

-Koronaepidemia on luultavasti pahentanut tilannetta, koska ihmisillä on ollut etätöiden, lomautusten ja ravintolarajoitusten vuoksi enemmän aikaa etsiä loukkaavia asioita ja pöyristyä niistä. Loukkaantumisesta ja pöyristymisestä on ehkä tullut myös venttiili, joka kanavoi sosiaalisten rutiinien katkeamisesta syntyviä paineita, mies alustaa.

-Mietiskelin, voitaisiinko johonkin ministeriöön luoda ”esiloukkaantujan” vakanssi. Mieleeni tulee useitakin tehtävään sopivia henkilöitä, mutta en nyt nimeä ketään. Esiloukkaantuja kertoisi aina aamulla, mikä tänään on rasismia tai muuten loukkaavaa. Sinä päivänä olisi sallittua pöyristyä ja kiipeillä seinälle vain siitä asiasta, eikä samana päivänä saisi pöyristyä muista asioista.

-Esiloukkaantujan tukena voisi toimia loukkaantumistoimikunta, joka valitsisi esimerkiksi vihjepalveluun tulleista ehdotuksista päivän teeman. Mieleeni tulee myös useita toimikuntaan sopivia jäseniä. Tämä toisi järjestystä kaaokseen sekä ennakoitavuutta ja turvallisuutta kaikkien elämään. Kaikkien ei tarvitsisi olla etsimässä loukkaavia asioita, ja toisaalta ei tarvitsisi pelätä, että se, mitä on juuri tekemässä, onkin loukkaavaa, Halla-aho irvailee.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: some, Jussi Halla-aho, esiloukkaantuja

Kommentit

Oma kommentti