Kallis auto vietiin Suomesta Viroon ja poltettiin

Poliisi tutkii tapausta, jossa Vantaan Myyrmäestä anastettiin arvokas auto. Virkavalta sai selvitettyä, että ajoneuvo oli viety Viroon viime marraskuussa. Rajan yli oli päästy vaihtamalla autoon väärät kilvet.

Myöhemmin kävi ilmi, että anastettu ajoneuvo oli poltettu maaliskuussa. Kun epäillyn jäljille päästiin, poliisi sai selville sangen erikoisen seikan.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että auton omistaja sekä rikoksesta epäilty ovat hyviä ystäviä, ja auton omistaja on hakenut korvauksia autonsa anastuksesta, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Näin ollen tapausta on tutkittu törkeän moottorikulkuneuvon käyttövarkauden lisäksi törkeänä petoksena. Tutkinta on loppusuoralla ja sen jälkeen tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Teksti: Hymyn toimitus
Avainsanat: ajoneuvo, auto, käyttövarkaus, Myyrmäki, petos, poliisi, väärät kilvet, vakuutuspetos, Vantaa, Viro

Kommentit

Ällistyttävää, miten tyhmiä äijät on (en sano, etteikö naistekin syyllistyisi samaan) Vakuutusyhtiöiden palkkaamat ”etsivät” pääsevät helposti epärehellisten ihmisten jäljille. Lähipiirini henkilö toimi aikoinaan hinausauton kuljettajana ja on kertonut lukuisia tarinoita, miten asiakkaat ovat yrittäneet huijata vakuutusyhtiöitä mm. kolhimalla, naarmuttamalla ja kolaroimalla tahallisesti kalliita, velaksi hankkimiaan autoja. Ihmiset eivät ilmeisesti miellä vakuutuspetosta rikokseksi ja vielä vähemmän sen yritystä, totuus paljastuu vasta kun kärjäjillä tulee tuomio ja vakuutusyhtiöltä lasku.

Oma kommentti